ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Napi, rutabaga, păstârnacAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Napi, rutabaga şi păstârnac sunt legume de iarnă tradiţionale. Acestea, împreună cu varză, morcovi, ceapa si sfecla, mâncând în Europa, cele mai vechi timpuri, deoarece, pentru a largă de distribuţie de cartofi în secolul 18. Legumele sunt de preferat la temperaturi scazute, culturile pot fi recoltate până în toamnă târziu şi depozitate peste iarna. Gustoase şi plin de substanţe utile, nap, rutabaga şi păstârnac decora mesele noastre in sezonul rece.

Nap (Brassica rapa)

Napi au fost cele mai accesibile şi baza de legume de iarna dieta timp de secole în Europa şi în Rusia. Acesta din urmă a lasat o mulţime de dovezi în limba rusă ("-ieftine" murdărie, "ceapa", "repnitsa" - o supa vechi de napi cu malt, şi mult mai mult). Nap este o rudă apropiată de varză şi vine din Siberia. Există mai multe varietăţi de plante, care variază în forma, culoarea şi mărimea de rădăcini.

ARPM preferă regiunile mai reci. Creşterea gulie este uşor, le-a scăzut la pământ şi ajunge la maturitate în 2 luni. Astfel, sezonul puteţi obţine 2-3 culturi. În produsul alimentar este folosit ca o rădăcină de legume (crude sau fierte) şi plante verzi. dulce de fructe mai mici şi mai gustoasă decât cele mari.

nap felii de sticlă conţine *:

35 calorii

2 grame de fibre

1 g de proteine

0.1 g grăsime

8 g glucide

248 mg de potasiu

39 mg de calciu

35 mg de fosfor

87 mg de sodiu

27 mg de vitamina C

19 mcg de acid folicSuedezul (Brassica napobrassica)

Репа, брюква, пастернак

Suedezul este ca o naveta, dar este ceva mai mari şi carnea acestuia este de culoare portocalie moale. Suedez - este un hibrid de navetă şi una a numeroase specii de varză sălbatice. Se crede că a fost prima crescute în Suedia (în Europa, numit napi şi suedez, precum şi numele american reflectă suedeză rădăcină rutabaga navetă-sac). În schimb, nap, rutabaga nu este folosit atât de mult timp în urmă, aproximativ 17 secole.

Suedezul, ca napi, preferă regiunile reci: că, în astfel de circumstanţe, ar fi cel mai delicios. Este maturat timp de cel puţin 3 luni, este mai bine să o răspândim în aşa fel încât să culeagă recolta în toamna târzie.

De sticlă tăiate rutabaga conţine *:

66 calorii

3.1 grame de fibre

2 grame de proteine

0.4 g grăsime

15 g glucide

348 mg de sodiu

32 mg de vitamina C

0,3 mg mangan

554 mg de potasiu

Vitamina A (caroten)


Pasternak (Pastinaca sativa)

Репа, брюква, пастернак Pasternak - o planta din familia de ţelină, o rudă apropiată de morcov. rădăcină şi de morcov se aseamănă în aparenţă: un lung, tare si dulce, dar lumina de culoare. Plante precum pastarnac patrunjel sau telina, şi are, de asemenea, un gust acru. Rădăcină de păstârnac devine cel mai bun gust şi cea mai mare valoare nutritivă, dacă este lăsată în pământ până la îngheţ. Freeze nu înseamnă nimic, le fac doar dulce, mai gustoasă şi mai saturate substanţe utile. Pasternak provine din regiunea mediteraneană şi cultivate de oameni din Imperiul Roman. În Rusia, pastarnac a fost cunoscut sub numele de borş Câmp

Pasternak este bogat în vitamine şi minerale în ea, în special, conţin zahăr mai mult de morcovi. Depastarnac extract de ulei esenţial, care are un miros plăcut înţepător. Utilizate în principal în rădăcină pastarnac de gătit, care sunt fierte, coapte în cuptor şi folosite în salate şi supe de iarna. păstârnac verde, de asemenea, comestibile şi hrănitoare.
Rozmarin, salvie si cimbru da condimentat oosbenno cu legume amestecate

De sticlă tăiate păstârnac * conţine:

100 de calorii

7 g de fibre

2 g de proteine

0.4 grame de grasime

24 g glucide

499 mg de potasiu

48 mg de calciu
94 mg de fosfor

39 mg de magneziu

13 mg de sodiu

2 UG seleniu

23 mg de vitamina C

89 micrograme de acid folic

1 mg de acid nicotinic


Napi, suedez şi păstârnac poate mânca prime, dar puteţi găti, abur, coace, tocăniţă şi prăji. Dacă este posibil, ar trebui să mănânce aceste legume cu pielea, deoarece conţine cele mai nutritive şi aroma şi gustul. Suedezul elastică decât napi şi păstârnac, astfel că necesită mai mult timp pentru a finaliza pregătire. Apa în care fiert păstârnac, bună să utilizaţi pentru supe sau medie. Pasternak şi napi pot fi gătite, împreună cu cartofi şi must în must, şi se poate face separat de piure de pastarnac si / sau rutabagas. Fierte păstârnac pot ivi şi se amestecă cu francezii (sau orice sos), sau pur şi simplu cu ulei vegetal.

Foarte gustos napi coapte, suedez şi păstârnac în cuptor cu alte legume. Napi, păstârnac şi napi tăiat în bucăţi, se fierbe suedez pentru 5-7 minute. Aranjaţi legume pe platou refractare, se presara cu ulei de măsline, condimente şi adăugaţi un pic supa sau suc de carne prăjită sau păsări de curte. Pune la cuptor timp de 30-40 minute, amestecând din când în când. În cazul în care legumele fierte în partea de sus, dar nu sunt încă pregătiţi în interior, puteţi acoperi vasul cu folie. Îmi place să se adauge la legume frunze de rozmarin, salvie si cimbru, acestea dau un gust special mâncăruri delicioase toate. Si in afara de hreanul, şi păstârnac, în acest legume amestecate pot fi coapte morcovi, broccoli, conopida şi varza de Bruxelles, dovlecei, fasole verde şi alte legume. Acest fel de mâncare - un acompaniament mare friptură de curcan sau de friptură de vită, care au fost în mod tradiţional pregătite pentru Craciun si de Pasti.

* Informaţii despre valoarea nutritivă a legumelor este în conformitate cu USDA (U. S. Departamentul de Agricultură)

Sursă

Miercuri, 10 februarie 2010
Vizualizări: 8421

Citiţi de asemenea

Chiar înainte de era noastră, intestinul era considerat un organ important care era comparat cu porțile paradisului sau ...
716
În lumea noastră a devenit cu un mister mai puțin. În jungla din Cambodgia a fost găsit un oraș antic, cu numele de Mahe...
164
De Ziua Mondială a curățeniei, într-un oraș a avut loc o acțiune: trecătorii aruncau gunoiul într-o grămadă de pe trotua...
294
Fotografii de natură sălbatică în fiecare zi fac fotografii amuzante, fascinante și, uneori, chiar înfricoșătoare.Ei ne ...
246