ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Napii vor restabili nivelul de calciu și vor întări articulațiile, oasele și dinții

Aceasta este una dintre cele mai vechi plante cultivate. Rapa a fost introdusă în cultură pe teritoriul vechii Rusii acum peste 40 de secole...

Rapa poate fi coaptă, fiartă, umplută, din ea se prepară gratinuri și tocane, fiind potrivită pentru prepararea salatelor.

În Rusia, de mult timp se cunoaște expresia "mai simplu decât un varză fiartă", martor al consumului îndelungat și frecvent de rapă, care era preparată în cuptorul tradițional rusesc în vase acoperite, în propriul său suc. Doar începând cu mijlocul secolului al XIX-lea, această legumă a început să fie treptat înlocuită din rațiunea rusă cu cartoful.

Datorită conținutului ridicat de calciu, rapa a servit drept principal remediu preventiv, salvând de la rahitism, artrită, boli ale oaselor și sângelui. Bunicile rusești purtau furci cu 2 vedre (20-30 kg!) pe umăruri până la bătrânețe, fără durere în mâini și picioare. Este important să mănânci rapă în caz de oase slabe și afecțiuni articulare, pentru recuperarea după fracturi, pentru restabilirea nivelului de calciu după sarcină, pentru întărirea dinților și pentru o bună creștere a smalțului dentar.

Se deosebesc soiuri de carne galbenă și albă. În ceea ce privește forma rădăcinii de rapă, aceasta poate fi plată, rotundă și alungită.

Semintele de rapă se semețesc în sol deschis în aprilie (semințele de rapă pot începe să germineze deja la o temperatură de doar câteva grade peste zero), în iulie (pentru consum proaspăt și depozitare) și în octombrie (semințe de toamnă).

În ceea ce privește precursorii, rapa va crește bine pe un teren unde anterior au crescut orice culturi de leguminoase, roșii, castraveți sau cartofi.

Rapa în orice formă va ajuta la îmbunătățirea sănătății organismului. Proprietățile benefice ale acestui produs sunt caracterizate de compoziția sa. Mai exact, de prezența vitaminelor și a elementelor necesare omului.

Compoziția vitaminelor și elementelor nutritive la 100 g

Numele vitaminei și Cantitatea

A - 17 mcg

B1 (tiamină) - 0,05 mg

B2 (riboflavină) - 0,04 mg

C (acid ascorbic) - 20 mg

E (alfa-tocoferol) - 0,1 mg

PP - 1,1 mg

Fier - 0,9 mg

Calciu - 49 mg

Fosfor - 34 mg

Magneziu - 17 mg

Potasiu - 238 mg

Sodiu - 17 mg

În 100 g de rapă există atâta vitamina C cât în jumătate dintr-un lămâie mic.

Proprietățile benefice ale rapei constau în următoarele:

-protejează organismul împotriva infecțiilor;

-menține frumusețea părului și a unghiilor, acuitatea vizuală;

-contribuie la normalizarea activității stomacului și a pancreasului;

-are un efect vindecător asupra mucoasei intestinului;

-contribuie la reducerea tensiunii arteriale;

-are efect dezinfectant, curăță sângele;

-acționează benefic asupra rinichilor;

-contribuie la distrugerea pietrelor din tractul urinar;

-crește procesul de secreție biliară, curăță ficatul;

-contracarează cancerul gastric;

-tratează gâtul dureros și tusea.

Tipuri de rapă și utilizarea lor

Rapa are o formă rotundă aplatizată, coaja este adesea galbenă, miezul este alb și suculent. În funcție de soi, în scopuri terapeutice se utilizează nu numai miezul curățat al rădăcinii, ci și frunzele, adăugându-le la salate.

Cel mai popular este rapa clasică galbenă. Pentru aceasta, este caracteristic un miez suculent, bogat în uleiuri eterice. În rapa galbenă conține mai mult beta-caroten decât în ​​alte soiuri, de aceea are proprietăți antioxidante pronunțate, îmbunătățește starea pielii, a părului și a unghiilor.

Dacă scopul consumului de rapă este normalizarea funcționării tractului gastro-intestinal (tractul digestiv), eliminarea constipației, curățarea organismului, este mai bine să alegeți soiurile albe, care au un conținut caloric scăzut și conțin multă fibră.

Se consideră că soiurile negre de rapă sunt cele mai utile, deoarece în timpul selecției ele au primit nu numai o coajă exotica întunecată (neagră sau violetă), ci și toată gama posibilă de elemente utile și compuși chimici.

Rapa neagră conține o cantitate imensă de vitamine și minerale, în special rapa neagră ajută la tuse.

Pentru cei care suferă de hipertensiune arterială, medicina populară recomandă consumul regulat de rapă cu miere. Aceasta va ajuta la eliminarea manifestărilor hipertensiunii arteriale, îmbunătățind starea generală a pacientului.

ABONAȚI-VĂ
Joi, 04 aprilie 2024 8:46
Vizualizări: 476

Citiţi de asemenea

În lumea contemporană, unde tehnologiile ne despart adesea de natură, practicile vedice oferă metode profunde de restabi...
157
Lumea contemporană se grăbește înainte cu o viteză amețitoare. Tehnologiile cuceresc toate domeniile vieții noastre, sch...
129
Omul este singura ființă de pe această planetă capabilă să își exprime gândurile prin cuvinte.Lumea este plină de mari r...
120
Maimuțele capturate din sălbăticie și aduse la grădina zoologică înțeleg clar că stăpânul și angajații grădinii zoologic...
320