ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

NASA avertizeaza: Orientul Mijlociu ramane fara apa
 

 

Agentia spatiala americana (NASA) trage un serios semnal de alarma in Orientul Mijlociu, in urma efectuarii unui studiu care a examinat datele primite de la sateliti, din anul 2003 si pana in 2010, privind resursele de apa. Acestea s-au diminuat ingrijorator, putand duce la o adevarata criza a apei, potrivit Ziare.com.

 

O cantitate de apa de dimensiunea Marii Moarte s-a pierdut in unele regiuni din Orientul Mijlociu din cauza unui management defectuos al resurselor, dar si datorita secetei din anul 2007. Studiul va fi publicat in Water Resources Research, revista Uniunii Americane de Geofizica.

Cercetatorii au descoperit ca rezerve de apa din unele zone din Turcia, Siria, Irak si Iran de-a lungul bazinelor fluviilor Tigru si Eufrat s-au pierdut.

Acestea sunt estimate la o cantitate de 144 de kilometri cubi si regiunea se gaseste pe locul doi in clasamentul pierderilor apelor subterane din lume, dupa India.

Aproximativ 60% din pierderea rezultata din rezervoarele subterane care pompeaza apa la suprafata este inclusa in cele 1.000 de puturi din Irak, iar 5% vine din cauza secetei.

Aceasta rata de pierdere a apei este printre cele mai mari de pe toate continentele”, se arata in studiu.

Acesta reprezinta ultima dovada privind agravarea crizei de apa din Orientul Mijlociu.

Regiunea Orientului Mijlociu are cele mai mici resurse de apa dulce din lume. Din cauza schimbarilor climatice, seceta din zona va fi si mai accentuata, iar resursele de apa vor scadea cu inca 10% pana in anul 2050, iar cererea de apa va creste cu 60% pana in 2045.

 

 

 

Sursa: green-report.ro

 

Vineri, 27 septembrie 2013
Vizualizări: 1751

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
192
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
98
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
138
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
88