ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Naştere în apă



Naştere în apă

Cât de eficientă este naşterea în apă, şi dacă este aşa, de ce medicina oficială cu greu recunoaşte utilitatea acestei metode? Preşedintele Asociaţiei Germane de Medicină Perinatală, doctor Dudenhauzen, a exprimat o astfel de opinie: "Oamenii sunt mamifere terestre şi sunt destinate prin natură să nască pe uscat".

Pentru prima dată această tehnică a apărut recent, acum patruzeci de ani, şi deodată a dobândit o notorietate scandaloasă. Adepţii metodei au susţinut că aceasta este cea mai fiziologică şi mai puţin traumatică, atât pentru mamă, cât şi pentru copil.

În ciuda faptului că metoda de observare a naşterii în apă, din punct de vedere ştiinţific, până în prezent nu a fost pe deplin studiată, astăzi există un anumit procent de femei, care ar risca viaţa lor şi cea a copilului. În ţara noastră, această dorinţă se datorează faptului că în mai multe spitale de maternitate lăuzele sunt tratate în mod grosolan, şi însuşi ajutorul medical nu este întotdeauna suficient de profesionist. Prin urmare, "miracolul naşterii în apă" atrage în continuare femei de un anumit temperament (capabile să dezvolte credinţa lor până la fanatism). Însă aceste femei sunt tot mai puţine şi treptat ele îşi dau seama că metoda este inventată şi nu are rădăcini naturale: nici un mamifer, care trăieşte tradiţional pe uscat, nu dă naştere în apă, nu a existat nici o astfel de tradiţie printre oameni, începând cu antichitate.

Cele mai multe naşteri în apă au loc în Anglia. Acolo pe lângă mai multe spitale de maternitate există bazine speciale pentru a primi naştere. Dar în ultimii ani,  în mai multe districte naşterile în piscină au fost interzise, după ce câţiva copii au murit în apă.

Cel mai des, o femeie petrece în piscină prima etapă a naşterii – până la  deschiderea canalului de naştere. S-a dovedit că  în această perioadă apa caldă reduce durerile facerii. Odată ce această perioadă se termină, femeia naşte în mod normal.

Dar o parte de naşteri se petrece în întregime în apă şi, în unele cazuri, se creează situaţii extreme, care sunt foarte dificil de corectat, deoarece naşterile, pot să se producă rapid şi este practic imposibil de anticipat toate complicaţiile posibile.

La o femeie, care naşte în apă, pot apărea următoarele complicaţii:

  • Sângerări: în apă caldă vasele de sânge se lărgesc, fapt, care întăreşte sângerarea.
  • Apa poate pătrunde în vasele sanguine ale uterului (embolie cu apa de robinet) - o afecţiune foarte periculoasă, care poate duce la pierirea femeii.
  • Sângele femeii se poate infecta prin vasele sanguine deschise – acest lucru se întâmplă mult mai frecvent, decât la naşterea tradiţională, infecţiile postnatale sunt grave şi consecinţele lor sunt imprevizibile.
  • Un copil care se naşte în apă, este supus unui risc şi mai mare:
  • Apa de robinet poate intra în plămânii copilului, şi el va muri. Decesele copiilor din cauza inhalării apei de robinet au avut loc;
  • În timpul naşterii copilul este expus numeroaselor pericole, care necesită intervenţia imediată a unui medic-ginecolog, lucru care este imposibil în apă.

 

Naşteri în apă sunt nefiziologice şi nedorite. Cu toate acestea, există un anumit procent de femei, care doresc să nască anume în acest fel. Pentru a le ajuta, este de dorit ca pe lângă maternităţi să fie deschise piscine, care ar permite monitorizarea acestui proces şi întreruperea lui la timp. De aceea naşterea în apă în cada de baie la domiciliu este o procedură de dincolo de înţelegere a unui om civilizat. În orice caz, doar o femeie absolut sănatoasă, cu  dimensiunea normală a bazinului, fără  malpoziţie, placenta previa, sau toxemie în timpul  sarcinii poate naşte în apă.

Pentru a evita astfel de probleme, este necesar de a îmbunătăţi calitatea ajutorului medical în maternităţi şi a schimba complet atitudinea personalului medical faţă de lăuze. Atunci, ele vor naşte nu în apă, ci cum se cuvine, la maternitate.


Galina Romanenсo

 

Sursa

 

Există şi alt punct de vedere:


Echipa medicilor din oraşul Vipiteno a efectuat cercetări timp de 1997-2009. În această perioadă, ei au inregistrat naşteri în apă în număr de 2625 de cazuri.

Reţineţi că nu este vorba despre naşterea naturală în apă la domiciliu, ci despre naşterea în apă la o clinică medicală sub supravegherea echipamentului special.

În mod substanţial, toţi parametrii la naştere în apă au depăşit naşterea tradiţională. Notăm unele momente, confirmate de savanţii italieni:

  • mai puţini eforturi în timpul naşterii;
  • mai puţine cazuri de complicaţii traumatice la nou-născuţi (doar 4 cazuri din 2625 de naşteri);
  • mai mică sarcina dureroasă asupra femeilor gravide, deoarece apa parţial ameliorează durerea şi stres;
  • de epiziotomie au avut nevoie doar 0,46% din femei, care au ales naşterea în apă (pentru referinţă: epiziotomie - o incizie chirurgicala a perineului femeii pentru a   evita întreruperi arbitrare şi leziuni ale creierului copilului în timpul unei naştere dificile);
  • 105 femei după naştere cezariană au născut cu bine copii în apă, chiar dacă medicii vă vor spune că naşterea naturală, după cezariană, este inacceptabilă;
  • în ciuda prezenţei microbilor în apă, doar 0,98% din copiii născuţi în apă, au prins infecţie, în timp ce la naşterea tradiţională această cifră constituie 1,64%.

Naştere naturală în apă este mai sigură şi pentru mamă, şi pentru copil. Într-un raport similar din Basel (Elveţia), 2007, se menţionează că nici la un caz nu a fost necesară utilizarea analgezicelor(!)

 

 

Sursa

 

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 15 decembrie 2010 15:34
Vizualizări: 4584

Citiţi de asemenea

În secolul al XXI-lea, când cancerul înregistrează o creștere rapidă, necesitatea unor tratamente alternative devine t...
58
Capterev, 1901„Sinceritatea este naturală, perfect accesibilă omului, foarte simplă și chiar, luată în sine, absolut nec...
95
Ziua Pământului este sărbătorită în fiecare an pe 22 aprilie. Celebrarea are loc în jurul unei anumite teme: în 2024, te...
69
Dacă doriți să învățați pe cineva, să educați pe cineva și să comunicați pentru ca încrederea să nu scadă, ci să crească...
127