ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Natura Monumentul «Praguri PrutAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

/ Articles/28may07_prut/toltre_cobani.jpg Situat la 200 de km de satul Chisinau Koban, conform cercetarilor istorice recente, este cea mai documentată anterior zona marcată pe teritoriul Republicii Moldova - în 1374, când a fost numit Zubreuts. În apropierea satului începe una dintre cele mai impresionante monumente ale naturii din tara: un lanţ de praguri - educaţie, caracteristice zonei de Prutul de Sus şi fenomen unic în Europa. Cercetătorii au numit acest lanţ monument al naturii de recife de corali, localnicii îl numesc "tsiglee, şi în literatura de specialitate, ea este menţionată ca" toltre »- cuvinte luate din limba poloneză.

"Praguri de Prut" sau «Toltre se concentreze» pe o zonă limitată în bazinul râurilor mici Larga, Neris, Lopatnikov, Dragishte, Rakovets, Chukhur şi Kamenka, se varsă în partea de mijloc a Prutului. În ciuda faptului că lanţul de recife în unele locuri este mult mai rupt, acesta încă mai este un singur organism, care se întinde aproximativ 200 km. Astfel, "Praguri ale Prutului" nu sunt chiar pe malul Prutului, şi în bazinul afluenţilor săi, la câţiva kilometri de coasta din stânga.

Lanţuri de recife de corali din zona de nord a Moldovei constă din schelete de corali, scoici, scoici, alge, animale şi organisme marine, naselyavshix şi sarmaţiene tropicale mare Tortonian 10-20 milioane de ani în urmă. Aceste recife basarabene au aceeaşi origine ca lanţ mare de corali din Australia. Diferenţa constă în faptul că circuitul australian este aproape complet sub apă (vârfurile sale de naştere 2-5 metri deasupra nivelului mării), şi recife nostru ajunge la o sută de metri în înălţime şi este amplasat pe teren în cazul în care puteţi să le admira in toata gloria lor.

3 km de la încălzitorul Stream este un recif împărţită în două părţi, care sunt numite "pe marginea Rock" si "Big Rock". Într-una din pesterile de locuire umană este ultima paleolitic si mezolitic epoca. straturi la o adâncime de 5 metri, au fost descoperite fosile de animale şi unelte de piatră. La urme recif din neolitic cetate, protejate de către bănci abrupte si rambleu lut.

Nu contează cât de incredibil ar părea, ci în toată Europa, Strâmtoarea Gibraltar pina la muntii Ural, numai in Moldova poate observa şi investiga minuni tainic al naturii.


Dacice (Dunăre) călăreţi - obiecte de cult cult, larg răspândită în provincia romană a Daciei. Cult calareti Dac început să se răspândească în rândul soldaţilor romani la scurt timp după cucerirea Daciei de către împăratul Traian, în anul 106 N. Oe. Urme ale acestui cult au fost, de asemenea, găsite în provinciile romane-aruncă departe de Galia şi Marea Britanie.

Are o chilslo scutiri mare şi pietre preţioase cu imagini rideri dacice. 232 de obiecte catalogate Dmitri Tudor (Dumitru Tudor) în 1969-1976 de ani. 60 au fost găsite în Dacia, 24 - în Moesia Superioară, 34 - în Moesia Inferior, 47 - Panonia Inferioară şi 25 - din Upper. Cele mai multe scutiri găsite în Dacia, din marmura. Au fost mai multe copii ale acestor scutiri de plumb. Utilizarea unui astfel de scump pentru data de metal este o dovadă probabil al unei Dac scop magic călăreţi. Din cele 40 din 90 supravieţuitori copii de plumb au fost găsite în Lower Panonia.

Cele mai vechi scutiri descrie un singur rider, al cărui aspect a luat forma sub influenţa rider frakiysokgo iconografie. Mai multe monumente recente infatiseaza doi piloti pe ambele părţi ale zeitei, al carei principal atribut a fost un peşte simbolic. Din cele 31 de obiecte cu un calaret singur, 18 au fost găsite în Dacia. O versiune cu doi cai apartin unei perioade de mai târziu şi a fost răspândită mai ales în secolul III d.Hr.. Oe.. Şi mai puţin - în secolul IV

În plus faţă de doi piloti si o iconografie zeita de peşte de călăreţi tracepentru a include simboluri diferite (luna, soare, stele) şi imagini de animale (ovine, câine, leu, vultur, păun, cioara, cocoş, şarpe, şi, uneori, chiar şi un taur). Cercetatorii sunt de acord exact pe ceea ce o zeita este înfăţişat pe reliefuri. Există două versiuni de care ar putea fi calareti. În conformitate cu o versiune a acestuia - Castor şi Pollux, şi pe de altă parte - Kubra. În timp ce imaginea de Castor şi Pollux în iconografia greacă ar putea avea un impact asupra piloti CAD, nici una dintre ipoteze nu este adevărat.

Este posibil ca unele dintre credinţele şi practicile care sunt derivate în principal din Mithraism, au fost adăugate culturii dacice locale şi a dat caracterul religie mysteriological. În timp ce mitul Riders dacice a rămas necunoscut, este sigur să se presupună că el a fost bazat pe convingerile al dacilor, un trac absente din regiunea sud de Dunăre. Doi piloti si zeita cel mai probabil, au fost folosite pentru comunicare între nivelul de spaţiu (cer, pământ şi iad).

În misterele riderii Dac participat doar trei niveluri de deschidere: Berbec (RAM), Miles (soldat) şi Leo (leu). Primele două niveluri sub influenta lui Marte, şi cea mai mare - sub influenta Soarelui. Dacă am interpreta numeroase imagini de animale cu rideri CAD, se poate presupune că simbolismul misterelor a fost un sistem destul de complex. Inscripţii pe imaginile de piloti dunărene sunt foarte puţine, ele sunt scurte (mai ales pe pietre preţioase) şi de multe ori indescifrabile. Nivelul de deschidere a trecut a fost determinată folosind jetoane şi ştampile (de exemplu, a fost găsită o piatră cu inscripţia Leon).

ABONAȚI-VĂ
Luni, 28 mai 2007 11:05
Vizualizări: 5428

Citiţi de asemenea

Unguentul "Steluța" este unul dintre cele mai cunoscute unguente. A devenit vestit datorită eficacității sale în trata...
310
1. Shosha. Hibridul se autopolenizează. Începe să dea roadă în a 40-a zi. Coaja este subțire, cu spine și pubescență. Ca...
301
"Vă prezint mărul fericit (stînga) și mărul trist (dreapta). Acestea sînt două jumătăți ale unui măr. Pe 20 mai le-am pu...
322
O companie rusească care prestează servicii de telecomunicații, servicii digitale și media în Rusia, Armenia și Belarus ...
166