ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ne pregătim să naştem un «geniu»Ne pregătim să naştem un "geniu"

 


Astăzi, toate mamele ştiu că este nevoie de a comunica chiar şi cu cei mai mici copii, de le da să asculte muzică frumoasă şi de le citi cărţi interesante. Dar nu toţi dintre noi ştiu că dezvoltarea copilului se începe în uter. În timpul sarcinii, puteţi insufla copilului iubire de muzică, lectură, teatru, şi chiar să dezvoltaţi la el darul pentru limbi – la astfel de concluzii au ajuns psihologii perinatali, specialiştii în domeniul psihologiei copilului înainte de naştere.

Experienţa strămoşilor

De mult timp educaţia copiilor nenăscuţi a fost ocupaţia femeilor, care nu au cunoscut nici psihologi perinatali, nici scutece, nici pelinci cu care ne sperie bunicii.
În Coreea, întotdeauna s-a considerat că în ziua de naştere copilul împlineşte nouă luni, deci vârsta unei persoane era calculată de la data de concepţie, ci nu de naştere.

În India, femeile gravide vizitau templele speciale unde admirau frumuseţea sculpturilor, meditau, mâncau alimente speciale sfinţite. Acest lucru contribuia la naşterea unui copil emoţional stabil, mai puţin capricios.

În Grecia, mamele viitoare, în mod necesar, admirau statuile şi ascultau muzică melodioasă pentru a arăta lumii un copil frumos şi talentat.

Femeile chineze zilnic, câteva ore, cântau pentru copil şi credeau că aceasta ar avea un impact pozitiv asupra caracterului lui.
Femeile japoneze se mutau în comunităţi, situate în împrejurimile frumoase, unde doamnele, special instruite, se ocupau de educaţia lor estetică şi muzicală.

În unele ţări din Africa din timpuri vechi până în perioada actuală încă se practică dansuri speciale şi mişcări ritmice pentru femei gravide. Acest lucru permite să se nască copii dotaţi, şi capabili să concureze în viaţă.

Dacă doriţi ca copilul dvs. să aibă un fundal stabil emoţional, atunci aveţi grijă de acest lucru acum. Încercaţi să evitaţi situaţiile de stres şi de conflict. Reţineţi că orice emoţii negative afectează omul mic. Pentru că există o relaţie între emoţii şi elaborarea anumitor hormoni, care însoţesc apariţia lor. De exemplu, atunci când simţim bucurie şi fericire, creierul nostru produce hormoni ai fericirii - endorfine, şi dacă ne amărâm, glandele suprarenale produc hormoni de stres - catecolamine. Deoarece între mamă şi copil prin placenta se produce un schimb activ de substanţe, toate experienţele emoţionale ale mamei îndată ajung până la copil: el aproape sincron cu mama lui zâmbeşte sau face grimase.

Nu vă faceţi griji, dacă nu aţi reuşit să vă protejaţi de stres. Un nivel rezonabil de stres ajută copilului să obţină o idee despre diversitatea manifestărilor emoţionale umane, copilul va învaţă să se adapteze la schimbarea condiţiilor mediului înconjurător şi se naşte cu o experienţă valoroasă de supravieţuire.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că gustul muzical este format la copil înainte de naştere. În plus, s-a dovedit că ascultarea de către mamă a unei muzici calitativ structurate (clasică, populară), întăreşte neuronii copilului, promovează formarea unei relaţii funcţionale strânse între emisferele creierului. Ca urmare, copilul are o mai mare capacitate de a învăţa, de a însuşi lectura, limbi străine. Psihologii recomandă: muzica clasică are o influenţă mai fructuoasă asupra dezvoltării estetice a copilului

Este important să nu să se transfere pur şi simplu copilului emoţii pozitive din lumea din afară, dar, de asemenea, de a povesti despre cum dvs. aşteptaţi apariţia lui pe lume. Atunci, copilul dvs. se va naşte în cele mai bune circumstanţe, pentru că el însuşi va căuta să apare pe lume.

Iubiţi copilul dvs., vorbiţi cu el despre sentimentele dvs., şi el neapărat vă va auzi, înţelege şi va simţi dragostea dvs., care, la această etapă de dezvoltare îi este necesară ca aerul.
 Sursa:  medsity.com

Duminică, 27 martie 2011
Vizualizări: 2201

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Studiile efectuate în diferite țări ale lumii au infirmat mitul precum că copiii răspîndesc virusul COVID-19 și au demon...
59
William James Sidis a fost, de mic copil, o persoană specială. S-a născut în Statele Unite pe 1 aprilie 1898 şi a murit ...
367
În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
506
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
376