New Delhi se întrece pe sine în poluare

/ Vizionări: 2416

Дели

 

New Delhi, catalogat de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) drept cel mai poluat dintre orașele lumii, are, potrivit unui nou raport al oamenilor de știință din SUA, un aer și mai poluat decât se credea anterior, scrie time.com.

Hong Kong s-a săturat de smog. Interdicția privind cel mai poluant transport
Hong Kong s-a săturat de smog. Interdicția privind cel mai poluant transport

Oameni de știință americani și indieni au instalat, în cadrul activității de cercetare a calității aerului,  pe străzile din New Delhi,  stații de monitorizare  și au descoperit că nivelul mediu de poluare din oraș depășește de până la opt ori limitele admise, fiind prezente în atmosferă, în special particulele de praf fine PM2,5 și PM10.

Numărul de vehicule din capitala Indiei se află într-o continuă ascensiune, fiind preconizată o creștere de până la 400 de milioane până în 2030. Guvernul este conștient de pericolul poluării și a luat mai multe măsuri pentru a reduce numărul de automobile din India care rulează pe motorină. De asemenea, Tribunalul Verde al Indiei a anunțat că va interzice orice vehicul mai vechi de 15 ani pe străzile din New Delhi.

India se află pe locul III în topul poluatorilor mondiali, după Statele Unite și China, care au semnat recent un acord pe climă la Beijing.

 

Sursa: green-report.ro