ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

New York interzice fumatul în parcuri şi pe plajeNew York interzice fumatul în parcuri şi pe plaje


Primarul oraşului New York Michael Bloomberg, recent a extins interzicerea fumatului în baruri şi restaurante, adăugând la această listă două alte locuri publice aglomerate – parcuri şi plaje.

Şi acest lucru se datorează nu numai grijii de fumători "pasivi" involuntari, care se află în imediata apropiere de la sursa de fum de ţigară, dar de asemenea, şi intenţiei de a proteja mediul înconjurător de mucuri de ţigări, care, după cum a fost  dovedit, sunt deosebit de periculoase pentru viaţa locuitorilor maritimi.

"Oamenii de ştiinţă din întreaga lume sunt unanimi: fumatul pasiv de termen lung pe stradă sau într-o cameră este dăunător pentru sănătatea dvs. Astăzi noi schimbăm această situaţie", - a spus Bloomberg.

"Atunci când o nouă lege va fi adoptată, toţi locuitorii oraşului vor avea posibilitatea să se bucure de o plimbare în parc sau să se relaxeze pe plajă fără să inhaleze fumul de ţigară".

New York devine unul dintre oraşele cele mai incomode pentru fumători. Dovedit ştiinţific şi documentat prejudiciul, cauzat de ţigări, sănătaţii, relaţiilor şi mediului înconjurător, permite autorităţilor oraşului să elimine treptat fumătorii practic din toate locurile publice. În plus la interdicţii, costul unui pachet de ţigări a atins deja 11 dolari, datorită impozitelor în creştere.

Toate acestea nu numai că reduc cantitatea de fum, obţinut de fumătorii pasivi, dar de asemenea, şi capacitatea fumătorilor actuali şi viitori de a suge fumului din bastoanele mocnite. Astfel, mai putin fumează nu numai fumătorii pasivi, ci şi activi, fapt, care are, în general, un impact pozitiv asupra sănătăţii tuturor, şi, astfel, stării de sănătate a oraşului întreg.

Desigur,  iniţiativele autorităţilor de New York, nu pot să nu provoace aprobare. Dar cât de departe acestea intenţionează să meargă în lupta lor împotriva ţigărilor. Va deveni New York City complet liber de tutun? Şi în acest caz, ce să facă oamenii, care sunt puternic dependenţi de nicotină? Şi ce să facem cu libertatea de alegere? Doar, tutunul nu este un produs interzis?

 

New York interzice fumatul în parcuri şi pe plaje

Lucru uimitor: ţigările nu aduc nici un folos, numai rău fumătorului şi mediului înconjurător. Bugetul fumătorului solicită, de asemenea, taxe tot mai mari pentru ţigări. Pentru a vinde produse din tutun dealerii de nicotină  recurg la moduri cele mai sofisticate. Într-un joc de calculator «Starcraft II», incredibil de popular, personajele principale, între misiunile lor fumează cu poftă trabucuri şi ţigarete, chiar şi fără a scoate scafandre. Arată sălbatic şi foarte sâcâitor. Dar, şi locuri permise pentru a face publicitate ţigărilor, din fericire, devin tot mai puţine, probabil, prin urmare, lobby tutunului apelează la un astfel de mod neobişnuit de publicitate.

Rămâne doar să sperăm că aceste droguri legale în curând vor fi vândute şi folosite numai în instituţii speciale de tip închis.

 

 

Sursa

Duminică, 17 octombrie 2010
Vizualizări: 1869

Citiţi de asemenea

Și Pascal, și Pușkin, și Lomonosov, și Mendeleev.Dar o oarecale Lenocika de șaptesprezece ani spune: "Mă cam îndoiesc că...
211
Rezultatele sînt uimitoare!Astăzi, adesea consumăm alimente dăunătoare, prelucrate, precum și numeroase băuturi dulci și...
358
Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
446
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
239