ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

New York tot mai activ combate fumătoriiNew York tot mai activ combate fumătorii

 

Consiliul Local din New York a aprobat măsuri de combatere a fumatului, care implică introducerea unei interdicţii adecvate în parcuri, plaje din oraş şi în Times Square.

Ordonanţa va intra în vigoare la trei luni după semnarea acestuia de către primarul Michael Bloomberg..

Sub interdicţie vor nimeri 1,700 parcuri şi aproximativ 23 de kilometri de pe coastă. Nefumătoare pot deveni, de asemenea, şi zonele pietonale din oraş.

"În această vară, locuitorii din New Yorki vor respira mai mult aer proaspăt şi vor sta pe plajă, neacoperită cu mucuri de ţigări," - a spus Bloomberg.

Auto-controlul

Aceste măsuri echivalează fumatul cu infracţiuni, cum ar fi cerşitul şi urinarea publică, care a asumat o amendă de aproximativ 100 $.

Cu toate acestea, după cum s-au exprimat reprezentanţii Consiliului Local, în sarcina poliţiei nu va intra monitorizarea aplicării reglementărilor. Conform ideii autorităţilor, vizitătorii parcurilor şi a plajelor singuri vor aminti persoanelor, care au aprins ţigara, că fumatul este interzis.

Însă nu toată lumea este de acord cu inovarea: unii consideră că este o încălcare a libertăţii personale. "Aceste restricţii fac din societate una totalitară," - a declarat consilierul Robert Jackson, reprezentantul cartierului Harlem.

În baruri şi restaurante din  New York City, fumatul a fost scos în afara legii aproximativ 10 ani în urmă. Alte oraşe din SUA de asemenea, încearcă să nu rămână în urmă: fumatul, de exemplu, este interzis în parcurile din Los Angeles şi  cele din Chicago, unde există terenuri de joacă.

 

 

Sursa: ecorussia.info cu link pe bbc.co.uk

Miercuri, 27 aprilie 2011
Vizualizări: 1920

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
122
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
107
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
217
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
81