ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Nimeni nu a spus vreodată că ceapa este capabilă de astfel de lucruri uimitoare


Nu știam că ceapa este atît de folositoare!

Ceapa combate perfect voma cronică, datorită proprietăților sale antiinflamatorii care întăresc sistemul imunitar.

Ceapa este bogată în antioxidanți, cum ar fi quercetin, care curăță organismul de radicalii liberi și protejează sănătatea generală.

În plus, ceapa se folosește în:

tratamentul bolilor cardiovasculare

tratarea artritei

reglarea nivelului ridicat de colesterol

Folosirea cepei

Chiar și în vremurile preistorice, ceapa a fost folosită ca mijloc de tratare a numeroaselor boli. Vă vom prezenta mai multe modalități de utilizare a cepei în scopuri medicinale.

Colici la copii.

Luați felii de ceapă galbenă și fierbeți-le în apă. Lăsați lichidul să se răcească și scurgeți-l. Dați copilului cîte o linguriță de băutură la fiecare oră pînă cînd simptomele vor dispărea.

Dureri în piept

Amestecați o ceapă mărunțită și un pic de ulei de nucă de cocos. Pregătiți o pastă și ungeți pe piept. Fixați cu un prosop și îmbrăcați-vă. Mergeți așa cît timp simțiți cald, apoi spălați.

Infecții și dureri de urechi

Luați o ceapă tăiată și puneți-o într-un ciorap (cu cît este mai subțire, cu atît mai bine). Legați-l și aplicați-l pe zonele dureroase.

Tuse.

Curățați o ceapă mare și tăiați-o în două. Presurați cîte o lingură de zahăr brun pe fiecare jumătate și lăsați ceapa pentru o jumătate de oră. Apoi, mîncați ceapa și repetați această procedură de două ori pe zi pentru a scăpa de tuse.

Febră.

Tăiați o felie de ceapă în bucăți foarte subțiri. Amestecați cu ulei de cocos și  folosiți pentru masarea părții inferioare a picioarelor. Plasați cîteva bucăți de ceapă pe tălpi și fixați-le cu un folie alimentară. Îmbrăcați șosete și lăsați peste noapte. Acest remediu este un excelent antioxidant.

Vomă.

Cu ajutorul unui tifon, stoarceți sucul de la o ceapă. Pregătiți o ceașcă de ceai de menta și lăsați-o să se răcească. Beți două lingurițe de suc de ceapă. După 5 minute, beți două lingurițe de ceai de menta rece. Așteptați încă 5-10 minute și luați din nou două lingurițe de suc de ceapă. Repetați până când simptomele dispar. Practic, în 20 de minute, voma va dispărea.

OMS (Organizația Mondială a Sănătății) pledează activ pentru utilizarea cepei în caz de bronșită, tuse, infecții, răceală și gripă

Marţi, 13 octombrie 2020
Vizualizări: 746

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
234
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
105
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
150
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
91