--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Noţiuni de bază Patriei?Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Ecovillages casele ancestrale şi revigora viata in sat

Imaginaţi-vă atât de îndepărtat viitor nu: megacities regresat pe o poveste tramvai jumătate de apropiere din populaţia activă a lucrat de la domiciliu prin Internet, pe masini rutiere unitatea pe biocombustibil, magazine vând prietenos produse ecologice, cultivate în Rusia, vârsta de pensionare a ridicat la 10 ani, iar durata de viaţă la 30. Rusia nu este o luptă, în curs de dezvoltare paşnic nanotehnologie, împreună cu exporturile de petrol şi gaze apei potabile curate şi a produselor agricole. Utopie? Există oameni care cred că va. Şi chiar şi atunci când viaţa lor.

Secretul credinţa lor este în credinţa lor că pot respira viaţă nouă în agro-industriale complexe, folosind biotehnologia prietenos mediului în agricultură şi de gestionare a culturilor. Ecovillages şi casele de rudenie - un nou cuvânt în societatea rurală. pionieri ideologice acoperite entuziasmul, credinţa în misiunea lor şi dorinţa de a trăi în ţara, lăsând apartament oras, pentru a începe viaţa în armonie şi să arate lumii că se poate trăi în dragostea pentru ei înşişi şi pentru ţara lor. Cu câţiva ani în urmă, suporterii de această idee a fost ca extaz fanatic, nu îmi pot imagina ce înseamnă să se angajeze în agricultură. A lungul anilor, printre ele au fost doar cel mai sobru, lasă-l fără strălucire în ochi, dar cu miere mea, castraveţi şi roşii, cum se spune, mai curat, odată ce acestea pot fi.

Red Hill

Nu-Yandex harta sau atlas de autostrăzi, în acest sat. Nu este surprinzator, deoarece acesta este drumul spre aceeaşi stare, ca Dealul Roşu în sine.
Nu-Yandex harta sau atlas de autostrăzi, în acest sat. Nu este surprinzator, deoarece calea este aceeaşi stare, ca Dealul Roşu în sine.

Noţiuni de bază pentru ecovillage viitor nu este uşor. Că Red Hill, care pot fi găsite pe hartă lângă Mamadysh nu mitic sat aproape de patru case de pe malurile Viatka câţiva kilometri de sat al Marii Shurnyak. Nu-Yandex harta sau atlas de autostrăzi, în acest sat. Nu este surprinzator, deoarece calea este aceeaşi stare, ca însăşi Dealul Roşu. Cu toate acestea, viaţa se schimbă, chiar şi în astfel de locuri de la distanţă.

Doi ani în urmă, grupul de iniţiativă de oameni dornici de pe ideea de construcţie a caselor ancestrale, a organizat o cooperativă "Naţional de vizitare - nativ Teren" şi a primit 343 de acri de teren pe teritoriul aşezare rurală Bolsheshurnyakskogo. Conform planului lor, acest teritoriu ar trebui să stabilească 129 gospodării individuale în unul sau două hectare, facilităţi sportive, pepinieră, cladiri de birouri, o stupină si livada.

Acum pe stepele marea împodobită cu zeci de case în construcţie de pe râul Viatka. Cu câţiva ani în urmă, aceste păşuni localnici înghesuiţi. Privind de la sol, este dificil să creadă că are ceva să crească în mod liber. Pentru a ilustra principiul neamestecului în natura a unor case rosii cresc aproape în nisip, înconjurat de pajişti, rezidenţi de vară denumite "buruieni". Castravete viţă de vie firului în sere. Cultivarea Castravete de azi - punct de vedere economic de creştere a cooperativei. Pe lângă acestea, o sursă de venit este o stupină. Continutul de albine este atât de popular printre colonisti că planul este de aşteptat în fiecare fermă stupi post individuale.

Desigur, aceasta este o condiţie opţională de a trăi în acest loc. Mai presus de toate, a observat în calitate de avocat în proiectul deLadimir Gordeev, pentru a "fiinţei umane. În timp ce acestea sunt 25. capace mici în ele indică un grad înalt de conştientizare a ceea ce fac oamenii, dorinţa de a ajuta ca-minded, o mare parte din altruism şi entuziasm. Cu toate acestea, unele casa sălbatic cu ochi nu este construit, să nu mai vorbim despre şcoală sau cladire de birouri. Potrivit lui Vladimir Gordeev, există două modalităţi de a intra în co-operative: pe o bază comercială şi bazate pe cooperare. Fie om va face o anumită sumă, iar el iese in evidenta pus, sau lucrează într-o cooperativă şi participă activ la dezvoltarea acestuia. Construcţia de aşezări şi a infrastructurii este doar mijloacele şi forţele de locuitori. Autorităţile cel mai mare ajutor a fost aprobarea proiectului.

După câţiva ani, o mare parte a fost făcut: Un sondaj, a aprobat proiectul, cooperativa au cumpărat tractoare mai multe, a construit o cu efect de seră, a cumparat un miere stupinei,, cu care cooperativa a fost deja vândute, marca "utilizare agricolă şi a consumatorilor de cooperare Naţional de vizitare - plaiul natal, achiziţionat cladire cu doua etaje neterminate Big Shurnyake în cazul în care este planificată pentru a plămădi centrul administrativ, cabinetul stomatologic, un muzeu de colibe ţărăneşti, la un hotel.

În planurile de colonişti "pentru a deschide o şcoală în loc de campare curent" Visul ", care aparţine OAO Tatenergo. Pentru a evalua perspectivele şi sprijin în Krasnaya Gorka călătorit academicianul Shchetinin, ale căror metode de predare sunt evaluate prin concurs în şcoala lui - o mie la unu. În şcoala lui, copiii invata prin ele însele să servească, loc un program pe zece ani cu privire la orice subiect. În plus, o mare importanţă este acordată de educaţie patriotică. De deschidere a şcolii este în stare să restabilească viaţa de moarte sate Ielabuga, districte Mamadysh Tatarstan, precum şi Alnashskogo adiacente, Hrahouskaya şi districtele Kizner de Udmurtia.

Serghei Zoya

Red Hill întâlnit cu tăcere. Toţi rezidenţii au plecat echitabil Mântuitorului în Ielabuga vând miere şi castravete. Case fost gol, şi numai din unele voci îndepărtate şi sunet de o secure. Dintr-o casa drăguţ micilor proprietari s-au manifestat. Serghei Isayev şi Zoya Ivanova al doilea an în Krasnaya Gorka şi-a construit deja o casă de oaspeţi confortabilă. Proaspete carcasei stralucitoare de aur în soare, şi a strălucit ochii cu gazdele seninătate încrezătoare în sine, care se întâmplă numai la persoanele care şi-au găsit locul lor în această lume.

- Dorinţa de a trăi pe pământ, am fost întotdeauna, - spune Serghei Isayev, - dar cu totii avem rădăcini ţărăneşti. Ca toate anterior a fost o cabana. Apoi, citiţi cartea "Cedrii Sunători ai Rusiei" de Vladimir Maigret, a găsit susţinători în Naberezhnye Chelny. Pentru o lungă perioadă de timp a alege un loc unde ai putea construi o asezare de trib. În cele din urmă ales Krasnaya Gorka pe malul Viatka.

Trebuie să spun că ecovillage au fost, desigur, până la cărţi Maigret, dar aceste cărţi au dat un puternic impuls pentru dezvoltarea de aşezări în casele de rudenie. Esenţă se reduce la faptul că a fi fericit şi să facă fericit patria lor nu poate fi decât pe propriul teren, trăiesc într-o casa construita cu propriile sale mâini. Pe scurt, acesta este un program mai cuprinzător de trei reguli: plantezi un copac, să crească fiul şi de a construi o casa. O mulţime de oameni în Rusia a ajuns la idei de a construi case strămoşesc, şi în cazul în care Ucraina este deja o lege privind agricultura ţărănească privat ", care dă dreptul oricărui cetăţean adult de a primi gratuit până la două hectare de teren, autorităţile noastre executive şi legislative, până în prezent limitată la o aprobare generală a propus de el Ecovillage terminat proiecte.

Ne asezam la o masa in casa, care mândriţi-vă cu roşii şi castraveţi cultivate în zonă. Într-un platou - miere proaspete din cele trei stupi.

- Am lucrat toata viata mea de la fabrică, Serghei - Turner, I - stanochnitsey - a adăugat Zoya Ivanova, - ca kakogpe o semnificaţie mai mare în viaţă. Ne petrecem fiecare moment liber aici. Aici este casa noastră, prietenii nostri. Am o nepoată acolo o mulţime de posibilitatea de a fi obosit cu difuzate. Apartamentul este înghesuit, dar apoi uite ce vor!

Serghei Isayev şi Zoya Ivanova două hectare de teren. Printre mnogotravya lipit de sus a cedrii au fost plantate, crestele de cartofi intercalate cu rosii, si toate acestea scufunda într-o pădure deasă de iarbă albite de soare. De mai sus stupi albine zumzet, şi aşează lângă un jurnal.

- E o punte - explică proprietar, - o versiune a stupului. Diferenţa este că el a fost lăsând în mai puţin de un stup obişnuit, şi miere aduce la fel de mult.

Principiul "neamestecului în natură" - ideile de bază în activitatea de adepţi ai "Cedrii Sunători". un efort minim - maxim de rezultat. Fie că este vorba roşii în iarbă sau creşterea copiilor, fără bare de îngrijire şi de înaltă. În acest scenariu, orice rezultat va fi în bună parte la eforturile cheltuit să-l obţină. Potrivit proprietarilor, nimeni nu le-a învăţat cum să construiască o casă, la tomatele de plante. Învăţat tot ceea ce noi înşine.

- Acasa - nu frica. Aşa începe şi de a face - serios susţine Serghei. - Uite, această casă ma costat o mie două sute. Nu oraşul în care vă puteţi cumpăra un apartament pentru bani?

Cu toate acestea, în casă, precum şi pe parcursul decontare, nu de energie electrică, apă potabilă şi gaze. Şi dacă de gaze înlocui cu succes soba cu lemne, pentru a rezolva problema apei potabile a planurilor de co-op pentru a detalia fântâni.

Serghei a spus că cooperativa este de gând să cumpere de la localnici lapte pentru revânzarea la lactate, pe viitor a iazului de reproducere crap, de extindere a venit co-op cu stupine din cauza creşterii numărului de stupi individuale. Uitându-mă la ceea ce a fost făcut de doi ani de la zero, vreau să cred că vor reuşi.

Dragostea în tomate

Victor Malyavkin - exemplu viu de o persoană-uni-versuma. În trecut, proprietarul unei retele mari de magazine in Mendeleyevsk, chiar şi într-un trecut mai profundă - investigator, care au absolvit Academia de Poliţie. Poet, artist şi om de afaceri rulat into unul. Acum cativa ani, a părăsit afacerea de succes care să se dedice la crearea de bunuri familiei sale, care ar putea fi un exemplu pentru multi adepti a ideilor "Cedrii Sunători".

- Sunt utilizate pentru a fi tot primul - spune despre el însuşi Viktor Malyavkin - multe îndoială acum unii oameni cred eu nebun. Când m-am construi o casă, să crească şi Cedars plantat mesteceni, oamenii vor veni şi simt dragostea cu care a fost pus la fiecare Bush, pentru a vedea frumusetea, atunci ei vor da seama că aşa trebuie să trăim. Acest lucru ar trebui să fie patrimoniu prezent.

Sansele de a face rost de cele mai bune din patrimoniul Rusia de la Victor este. Cu conduce dobândit încă în zona de 90 cu privire la băncile de Kama de la periferia vederi spectaculoase Mendeleevskaya, direct de la calea de gradina la râu, în apropiere de clopot taxe în biserică. In aer se răspândeşte harul supranatural. În starea de spirit afabil acelaşi Victor explică:

- Eu cred că crezut că este important. Aducerea dragoste pentru oameni, prin cărţi şi cuvinte este ineficient. Cel mai bun mod de a face acest lucru, de exemplu, prin alimente. Produsul este crescut cu dragoste, nu doar gust mai bun, acesta este capabil de a restabili starea de sănătate a persoanelor în creştere din ideile sale luminoase şi moods. Deci, - a face lumea un Kinder şi mai uşor.

Victor a spus, şi el ma impinge o farfurie cu rosii, cultivate de ei, desigur, printre iarbă şi copaci. Am încercat, într-adevăr, foarte gustoase.

- Case ancestrale în Rusia, - Victor a continuat, - o şansă reală pentru a ridica agricultura din Rusia. Există deja multe moşii va începe producţia de artizanat, culturi agricole. Am stabilit o societate pe actiuni "case de rudenie", şi există deja dispuşi să le achiziţioneze produsele noastre în Republica Cehă. Când Rusia se alătură OMC, legume si fructe va fi competitiv pentru gama medieem calitatea acestuia, aceasta va fi ecologice, cultivate în dragostea de alimente. Aceasta este singura sansa de a intra pe piaţa mondială cu produse agricole produse în Rusia.

În Rusia, disponibilitatea acestor produse nu este încă de urgenţă, deoarece multi oameni au vile şi grădini. Cu toate acestea, Victor Malyavkin promis că pieţele noastre va apărea în curând ceea ce priveşte produsele case de rudenie.

Şi cine ştie, poate în acţiune douăzeci de ani "case de rudenie", va costa de zece ori mai multe companii de petrol? La urma urmei, criza alimentară mondială în întreaga lume forţe să reevalueze priorităţile în economie. În orice caz, nu s-ar aplica de acum înainte la "excentric", tăbăcite ideea de renaştere de Rusia prin intermediul caselor de rudenie, putem spune cu încredere că activitatea lor este util pentru fiecare dintre ei şi pentru societate în ansamblu.

Svetlana Levitan
levitan@stv-chelny.ru
http://www.stv-media.ru/hour/nomer_419/5786

ABONAȚI-VĂ
Sâmbătă, 10 ianuarie 2009 12:18
Vizualizări: 4246

Citiţi de asemenea

Marele pedagog sovietic Shalva Alexandrovici Amonașvili, autorul conceptului de pedagogie umană, odată le-a pus o întreb...
294
Ceea ce se vede pe plaja Brighton Beach din Brooklyn este, să spunem delicat, șocant. Ca valuri de apărare pe plajă, sun...
298
Într-o școală din Moscova, un băiat nu a mai venit la cursuri. O săptămână a lipsit, două... Lev nu avea telefon, iar co...
101
 Cu prima zi a primăverii! În prima zi a primăverii suntem din nou fericiți, plini de dragoste și orientați către să...
246