ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Noul primar din Torino vrea să creeze primul "oraș vegetarian" al Italiei

Chiara Appendino, noul primar al orașului Torino si o figura importanta a partidului populist Mișcarea Cinci Stele (M5S) s-a angajat să promoveze dietele vegetariene și vegane, descriindu-le drept "o prioritate" a administrației ei, în condițiile în care mîncărurile pe bază de carne, în special carne de vita, sînt o parte centrala a tradiției culinare din nordul Italiei.

Potrivit manifestului M5S de 62 de pagini - care mai propune printre altele o planificare urbană mai eficientă ți protejarea terenurilor publice - noul primar din Torino spune ca încurajarea unei diete fără carne si chiar fără lactate este fundamentala pentru protecția mediului, pentru sănătate si pentru protecția animalelor.

Deşi nu a făcut publica strategia pe care intenționează sa o aplice in aceasta privința, se estimează ca vor fi desfășurate proiecte educaționale in scoli pentru a-i învață pe elevi despre protecția animalelor si nutriție.

Mișcarea este una fără precedent pentru autoritățile locale italiene, însă se încadrează in viziunea partidului eurosceptic M5S. Partidul promovează cîteva valori progresive precum protecția mediului, energie verde, însă are o poziție ambigua asupra imigrației si nu a susținut recent estinderea drepturilor parentale asupra italienilor membrii ai comunității LGBT (lesbian, gay, bisexual and transgender).

Victoria surpriză a Chiarei Appendino in alegerile din iunie, cînd l-a învins pe democratul Piero Fassino, a făcut din tînără de 31 de ani vedeta M5S. Însă campania noului primar împotriva dietei pe baza de carne ar putea sa i se întoarcă împotriva.

Vestea a fost ridiculizata pe Twitter, fiind acuzata ca încearcă sa creeze un stat-dădacă: "Daca nu respecți (agenda primarului) in Torino mergi la culcare fără cina", scrie un utilizator Twitter.

Un alt critic a subliniat faptul ca agenda primarului nu face nicio referire la industrie, deși Torino găzduiește producătorii de mașini Fiat si Alfa Romeo si este considerat inima industriala a Italiei.

Stefania Giannuzzi, noul consilier pentru mediu numit de Appendino, care susține ca este vegetariana de 20 de ani, a declarat ca decizia autorităților de a promova vegetarianismului nu este menita drept un afront la adresa producătorilor de carne din Piedmont.

"Nu vreau sa creez un contrast cu industria cărnii. Nu vrem sa închidem micile magazine si sa ruinam oamenii care lucrează in industrie pentru a dezvolta moștenirea mîncării si vinului din Piedmont", a declarat Giannuzzi pentru Coriere della Sera.

Însă se poate ca M5S sa subestimeze provocarea cu care se vor confrunta in Torino. Anul trecut, după ce Organizația Mondiala a Sănătății a clasificat produsele din carne precum șunca, salamul si carnații drept carcinogene, producătorii de carne din Italia s-au raliat împotriva clasificării denumind-o "terorismul cărnii".

 

Sursa: news.mail.ru

Citiţi de asemenea

Unguentul "Steluța" este unul dintre cele mai cunoscute unguente. A devenit vestit datorită eficacității sale în trata...
513
1. Shosha. Hibridul se autopolenizează. Începe să dea roadă în a 40-a zi. Coaja este subțire, cu spine și pubescență. Ca...
501
"Vă prezint mărul fericit (stînga) și mărul trist (dreapta). Acestea sînt două jumătăți ale unui măr. Pe 20 mai le-am pu...
527
O companie rusească care prestează servicii de telecomunicații, servicii digitale și media în Rusia, Armenia și Belarus ...
247