ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Nu e doar un condiment delicios, ci și un medicament eficient!

Are proprietăți antioxidante și chimioprofilactice...

Tinctura de chimen ajută în cazul unor probleme cu digestia și elimină gazele.

Mărunțiți 2 linguri de chimen, turnați peste acest praf un pahar de vodcă, puneți amestecul într-un loc întunecat timp de 2 săptămîni, strecurați și luați cîte o linguriță de această băutură înainte de mîncare.

*Bolile respiratorii, astmul, bronșita.

Chimenul conține cafeină (stimulant), uleiuri esențiale aromatice (care ucid microbii), ceea ce îl face să fie un expectorant ideal și un agent antiinflamator.

Pentru inhalație: 1 lingură de chimen la un pahar de apă fierbinte.

*Răcelile

Uleiul esențial de chimen ajută la combaterea virusurilor. Compoziția semințelor de chimen include fier și vitamina C, care întăresc sistemul imunitar uman.

Peste 2 linguri de chimen se toarnă apă caldă, amestecul se ține pe o baie de apă timp de 10 minute. Se ia cîte 100 ml de 3 ori pe zi.

*Stimulează lactația la mamele care alăptează

Fructele de chimen stimulează procesul de lactație, datorită timolului, care îmbunătățește funcționarea glandelor mamare. Chimenul are un conținut ridicat de calciu, aproximativ 900 mg la 100 g – aceasta este cantitatea de calciu necesară zilnic organismului nostru. Chimenul îmbogățește cu calciu laptele mamei.

* În caz de anemie.

Compoziția chimenului include un nivel ridicat de fier – 66 mg de fier la 100 g. Chimenul trebuie inclus în regimul alimentar pentru persoanele care suferă de anemie.

*În caz de tumori canceroase

Chimenul are proprietăți antioxidante și chimioprofilactice. Fructele de chimen accelerează producerea de enzime neutralizante și enzime anticancerigene (enzime).

* Îmbunătățește memoria și crește rezistența la stres

După cum au arătat unele studii recente, chimenul are un efect antistres și îmbunătățește memoria. Dacă mîncați în mod regulat chimen, după cum arată rezultatele studiului, el inhibă procesul biochimic de apariție a stresului.

* În caz de diabet de tip 2

Fructele de chimen măresc valorile glucozei din sînge. Semințele de chimen (nu mai puțin de 2 g pe zi) pot fi administrate cu antidiabetice obișnuite.

Источник: fithacker.ru

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 14 februarie 2018 10:00
Vizualizări: 1577

Citiţi de asemenea

Când o persoană deja știe să vorbească, apare nevoia de a împărtăși cu ceilalți ceea ce știe, fie planuri și fantezii. D...
239
Socrate a învățat să cânte la multe instrumente muzicale la vârsta de 70 de ani și a reușit să stăpânească această artă ...
224
În Europa există legende despre femei misterioase care construiau structuri din piatră — dolmene și cromlehuri. Creatoar...
304
Monumentul natural „Suta de Movile” se întinde pe o suprafață de aproximativ 1600 de hectare, la sud-sud-est de satele B...
243