Nucile, care au un efect pozitiv asupra inimii
Nucile care influențează benefic activitatea inimii sînt cele de cedru. Acestea sînt bogate în acizi grași nesaturați, consumul cărora îmbunătățește funcționarea inimii, previne depunerile de colesterol în vasele de sînge. Acești acizi contribuie, de asemenea, la dizolvarea și asimilarea grăsimilor.
Astfel, utilizarea nucilor în alimentație este o bună profilaxie a hipertensiunii arteriale, bolii coronariene și aterosclerozei. Dintre grăsimile vegetale recomandate de nutriționiști pe primele poziții se află uleiul de măsline și uleiul din nuci de cedru. Aceste produse sînt esențiale pentru cei care doresc să piardă în greutate. Lecitina care se conține în nucile de cedru este necesară pentru a alimenta celulele creierului. Mai mult, produsul este bogat în minerale, care ajută la menținerea imunității. Vitaminele E și B pe care le conține vor conferi un aspect sănătos și bine îngrijit pielii și părului, vor întări țesutul osos. Consumul regulat al nucilor de cedru influențează favorabil sistemul digestiv. Produsul este util în tratamentul ulcerului gastric sau ulcerului duodenal, gastritei, hiperacidității.
Nucile de cedru în proporție de 60 % sînt compuse din grăsime, astfel încît nu trebuie depășită rata zilnică de consum. Pentru un adult ea este de 20-30 g pe zi. Precizați dacă nu sînteți hipersensibil la produs. Și, bineînțeles, nu uitați să verificați calitatea nucilor de cedru.
Sursa: moldovenii.md