ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Numarul elefantilor din Tanzania a scazut drastic
O conferinta a TEPS a avut loc vineri la Dar es-Salaam in care a fost prezentata situatia dificila din prezent in ceea ce priveste protectia elefantilor si problemele cu care se confrunta cei din sfera de protectie a animalelor.
„Aproximativ 30 de elefanti sunt ucisi zilnic (…) In acest ritm, elefantii vor fi exterminati complet pana in 2020”, au sustinut specialistii TEPS.
Reuniunea a avut loc sub auspiciile Organizatiei Natiunilor Unite, evenimentul propunandu-si sa identifice modalitati de a opri masacrarea elefantilor din Tanzania. Statul african, prin reprezentatii sai, a punctat faptul ca este determinat sa protejeze „fauna exceptionala”, dar este dificil sa faca fata gruparilor criminale organizate care folosesc metode complexe pentru a-si indeplini scopurile lor.
In deschiderea reuniunii, presedintele Tanzaniei, Mohamed Gharib, a cerut asistenta internationala pentru a lupta impotriva retelelor de braconaj „complexe si bine organizate, in si in afara tarii”, potrivit „Le Monde”, editia electronica.
Autoritatile tanzaniene au lansat anul trecut o campanie controversata impotriva braconajului, prin care era permisa utilizarea armei pentru „a ucide” braconierii surprinsi in actiune. Actul normativ a fost suspendat dupa ce au fost prezentate numeroase cazuri in care autoritatile au folosit demers legislativ pentru abuzuri indreptate contra populatiei locale care au dus la furturi, violuri sau crime.
De asemenea, directorul TEPS a cerut armatei sa intervina pentru a ajuta in lupta impotriva braconierilor.
Actiunile de braconaj in care sunt vizati elefantii sau rinocerii au cunoscut o adevarata explozie in ultimii ani in Africa, in urma cererii puternice de fildes si de coarne in Asia si Orientul Mijlociu. In 2013, potrivit TEPS, in Tanzania mai traiau aproximativ de 13.000 inregistrati de autoritati, fata de aproape 70.000 in 2006.

Joi, 10 iulie 2014
Vizualizări: 1357

Citiţi de asemenea

Prima dată, mucusul în organismul nostru se formează încă în copilărie atunci cînd mîncăm ceva fiert...Pe măsură ce cr...
57
Din 1993, Departamentul de Pompieri din Australia lansează calendare caritabile.În acest an, toate fondurile din vînzare...
72
Compania chineză Hanergy a prezentat cel mai eficient panou solar cu o singură joncțiune, construit vreodată în lume.....
3843
Locuitorii din Edineț sînt nevoiți să suporte mirosul insuportabil din localitate, din cauza zecilor de pești morți care...
180