Nutriţie, prevenirea imbatranirii.
Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate
Morcovi, cartofi dulci (cartofi), dovleacUtilizarea zilnic minim de 220 de grame de legume şi fructe portocaliu face posibil pentru a obţine suficient de beta-caroten, care a fost ulterior transformată în vitamina A, necesare pentru o piele sanatoasa si ochii. Vitamina A reduce riscul unor forme de cancer, boli cardiovasculare si osteoporoza. Luteina si licopenul sunt, de asemenea, se găsesc în fructe şi legume portocaliu. În plus faţă de proprietăţile de mai sus, aceste carotenoide proteja pielea de efectele nocive ale soarelui, împiedică formarea ridurilor. Cuprins în morcovi falkarinol reduce riscul de cancer. proprietăţi similare au mango si pepene galben (pepene galben).
Roşii, sos de roşii, ketchup-ul
Licopen - pigmentul care dă roşii, reduce riscul de boli cardiovasculare, unele tipuri de cancer, degenerescenta maculara (ceea ce cauzează orbire la persoane cu vârsta de 55 ani şi peste). Cel mai bun licopenul este absorbit din produse termicheskiobrabotannyh, totuşi, şi roşii proaspete nu trebuie neglijat. În plus faţă de licopen, rosiile contin antioxidanti. proprietăţi similare au grapefruit roz, guava, pepene verde, ardei iute roşu.
Afine, struguri roşii
Anthocyanins (conţinute în aceste fructe colorant) este absorbită de membrane de celule ale creierului, imbunatateste memoria si abilitatile cognitive. Legume congelate nu îşi pierd proprietăţile lor util. proprietăţi similare au prunele (proaspete şi uscate), mure, varza rosie.
Broccoli şi varză de Bruxelles
Sulforafan, conţinute în varza, creste productia de enzime detoxifiere din organism. Tineri broccoli, mai mare conţinut de sulforafan. Înainte de broccoli şi varză de Bruxelles îngheţarea supuse balanshirovaniyu, astfel încât acest element în ele este mult mai mic. Dacă nu vă place broccoli, puteţi utiliza culoare şi varza albă.
Ovăz, orz, fasole
În ovăz şi orz contin fibre solubile, care reduce colesterolul şi pentru a preveni astfel de dezvoltare a bolilor cardiovasculare. În detrimentul leguminoase poate creşte cantitatea de fibre solubile consumate, precum şi acid folic şi controlul tensiunii arteriale de potasiu. Cantitatea optima - 350 de grame de legume pe săptămână. În plus, ele contin antocianine si quercetin, au proprietati antioxidante. Intunecat de fasole, cea mai mare conţinutul acestor substanţe nutritive.
Spanac si varza creata
Utilizarea de spanac, varză şi alte legume cu frunze scade riscul de boli cardiovasculare cu 11%. Datorită conţinutului în aceste legume, carotenoizi (luteina si zeaxantina) scade posibilitatea de a dezvolta probleme de vârstă de aparate vizuale. Se recomandă utilizarea de 350 de grame de legume cu frunze de o săptămână. legumele congelate sunt la fel de bun ca proaspata.
Somon, sardine, ton
Ele contin-3 acizi graşi omega, benefice pentru sistemul cardiovascular. Omega-3 ajuta la mentinerea claritate a minţii şi a preveni degradarea aparatului de gândire.
Mere
În merele conţin antioxidanţi, dintre care unul este quercetin, care împiedică dezvoltarea unor boli legate de vârstă, cum ar fi Alzheimer şi Parkinson. Nu uitaţi, de asemenea, că cel mai mare număr de substanţe utile gasite in coaja de mere.
-Caloric scăzut şi produse lactate lapte de soia
Iaurt si produse lactate contin calciu si vitamina D, necesare pentru, sănătos muschi si oase puternice. Dacă aveţi lactoză (zahăr din lapte), puteţi mânca îmbogăţit ka apoitsiem şi vitamina D, laptele de soia. Sa constatat că soia ajută la prevenirea dezvoltării celulelor canceroase şi ameliorează simptomele menstruale, şi 25 de grame de soia pe zi a redus cantitatea de colesterol din sânge. Izoflavoni conţinute în soia, reduc riscul de a dezvolta osteoporoza.
Avocado şi măsline
Avocado şi măsline conţine acizi graşi monosaturaţi. Studii recente au arătat că aceşti acizi contribuie la o mai bună asimilare a carotenoide: licopenul din tomate, beta-caroten de Orange şi de luteina din legume cu frunze.
Ulei de măsline, nuci si seminte de in
Aceste uleiuri ajută la absorbţia vitaminelor liposolubile (de exemplu, carotenoizi). Mai mult, aceste uleiuri sunt monosaturate, ceea ce înseamnă cu o preponderenţă de omega-3 acizi peste grasi omega-6. Excesul de omega-6 creşte numărul de procese inflamatorii în organism, în timp ce omega-3 au funcţii anti-inflamator. În floarea-soarelui şi ulei de porumb contine mai multi acizi grasi omega-6.
Ceai verde
Conţine catechinele antioxidante, prevenind apariţia bolilor de inima. În plus, aceste elemente reduce riscul de cancer la san, prin reducerea estrogen la femei.
Condimente şi mirodenii
Studii recente au arătat că mănâncă o jumătate de linguriţă de condimente sau condimente care conţin antioxidanţi - ghimbir, oregano (oregano), salvie, menta, cuisoare, ienibahar, scortisoara - poate preveni dezvoltarea bolilor cronice atat de multe.
Cafea
Prăjiţi de cafea naturală decofeinizată conţine o componentă care activeaza anumite enzime, prevenind astfel aparitia cancerului de colon. Consumul de cafea cu cofeina reduce riscul de apariţie a diabetului zaharat de tip doi.
Ciocolată
Cacao scade colesterolul, reduce riscul de apariţie a cheagurilor de sânge. Acesta este cel mai bun de a opta pentru ciocolata neagra, ca laptele, previne absorbtia de antioxidanti.
Vin
Resveratrol antioxidant conţinut în vinul roşu reduce riscul de boală cardiovasculară.
Bere
Cercetatorii canadieni au descoperit că antioxidanţii din bere poate proteja inima şi creierul de efectele radicalilor liberi.
Ouă
Acest produs este acum exonerat. În gălbenuşuri de ou conţine o mulţime de carotenoide. Şi dacă produsul este, de asemenea, îmbogăţit cu acizi grasi omega-3, se adaugă efectul efect anti-inflamator de ouă.
http://www.ecohome.ru/