--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

O biserică...verde (+Foto)

La capătul a patru ani de muncă şi stăruinţă, proiectul unic în lume al neozeelandezului Barry Cox a căpătat conturul la care acesta visa de multă vreme: o încântătoare biserică vie, verde.

Impresionanta locaţie se află chiar pe proprietatea ctitorului, într-un cadru natural feeric întins pe o suprafaţă de 1,2 hectare din Waikato, în nordul Noii Zeelande. Barry Cox a povestit că, iniţial, a dorit să zidească o biserică din piatră, motiv pentru care a bătut Europa-n lung şi-n lat în cautarea unor surse de inspiraţie. În cele din urmă, pentru că nu a găsit un material care să corespundă intenţiilor sale, a regândit proiectul. În 2011 s-a apucat să planteze şi să replanteze o parte din copacii crescuţi deja pe proprietatea sa de jur împrejurul unei structuri metalice.

Pe măsură ce contrucţia creştea (la propriu) zvonul că un grădinar pios şi-a făcut o biserică din copaci a început să se răspândească.

Articole despre inedita contrucţie au apărut în presa din întreaga lume, astfel că Barry Cox s-a trezit asaltat de numeroase cereri din partea cuplurilor care doreau să-şi unească destinele la umbra copacilor sfintei biserici.

Cox spune a fost surprins şi intrigat totdată de avalanşa de cereri în condiţiile în care construise biserica pentru sine. “Am gândit-o ca pe un refugiu, nu ca pe un loc de pelerinaj sau mai ştiu eu ce”, spune Barry Cox.

Cu timpul a adoptat însă o atitudine mai temperată faţă de curioşii care doreau să treacă pagul frumoasei biserici şi a decis să o deschidă din când în când.

Эко-храм

Эко-храм

Эко-храм

Эко-храм

Эко-храм

Эко-храм

 

Sursa: evz.ro

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 29 iulie 2015 16:00
Vizualizări: 1747

Citiţi de asemenea

Copilăria fericită, conform viziunii IA... ...
90
„Ei bine, a dispărut burta sau a rămas?”A fost prima întrebare pe care mi-a pus-o cea mai bună prietenă când am sunat-o ...
145
Una dintre cele mai înalte statui ale lui Buddha de pe Pământ și, timp de mai mult de un mileniu, cea mai înaltă lucrare...
141