O casă inteligentă şi ecologică pe deplin autonomă (Foto+Video)
Această casă reprezintă un stil arhitectural nou, care este o abatere ecologic prietenoasă de la lumea modernă. Combinând tehnologiile inteligente cu un rafinament elegant, structura casei în cauză creează un mediu de habitat natural care practic nu are nici un impact asupra mediului înconjurător.
La crearea acestei case pitoreşti, îndepărtate şi izolate, studioul olandez de design Tjep, a aplicat o abordare care îmbină tehnologiile noi cu estetica minimalistă, toate elementele casei sunt alimentate de energia solară.
Proiectul de casă „Isolée” generează o stabilitate şi în același timp oferă o frumusețe creată de forța gândirii inginereşti, estetica inspirată de la natură, armonizând relația umanității cu mediul înconjurător”.
Casa cu trei nivele a fost concepută ca un dulap de cataloage, extrem de stilizat, plasat în mijlocul unui peisaj înflorit.
Designerul Frank Tjepkema relatează: "Am fost interesat să aflu ce s-ar întâmpla dacă o casă va avea un design extrem de detaliat, care se găsește în toate lucrurile folosite de noi în fiecare zi. Automobile pe care le conducem, calculatoare și tablete pe care le folosim, smartphone-uri - toate produsele sunt pervertite din punct de vedere estetic. Și apoi mergem acasă, la locul în care suntem înconjurați de o grămadă de cărămizi".
Estetica, care merită o energie solară. Panourile solare "cresc " din acoperiș ca nişte plante elegante care absorb energia soarelui. Panourile se rotesc urmărind mișcarea soarelui pe cer. Conceptul tehnologiei se bazează pe pereţii-obloane care se deschid. Pe toate balamalele sunt montate dispozitive electrice care funcţionează pe baza energiei solare. Pereţii cu un control electronic se închid la dorinţa proprietarului, de exemplu, atunci când se apropie furtuna.
Elemente de conectare. Scara creează o cale continuă, conectând toate spațiile în casă. Ea pornește din curte, trecând prin toate etaje-camerele și terminându-se într-o mică terasă cu o privelişte magnifică.
Cuptor. Într-o cameră specială, din partea exterioară a casei este stocată o rezervă de lemne pentru a aprinde soba. Această încăpere este disponibilă atât din afară, cât și în interiorul casei, atunci când vremea nu este favorabilă pentru plimbări.
Auto-suficiența sistemelor integrate. Pentru a obține apă caldă, în structura cadrului circulă lichidul încălzit de soba de lemn. Circulaţia este asigurată de o pompă electrică alimentată cu energie solară. Toate dispozitivele de iluminat cu LED-uri sunt alimentate de un acumulator reîncărcabil. Singurul lucru din exterior de care are nevoie casa este apa proaspătă. Casa poate rezista cu uşurinţă la orice condiţii meteorologice.
Casa într-adevăr merită numele său de „Isolée”, ea este complet izolată de contactul cu lumea exterioară şi reprezintă o întruchipare a visurilor de design, fiind mai degrabă o structură ecologic prietenoasă, orientată la tehnologiile noi, decât o cabană de modă veche situată în pădure.
Sursa: facepla.net