ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

O căsuţă ecologică în New York, situată pe jumătate în pămînt
 

 

Majoritatea oamenilor îşi închipuie o casă de lux în formă de o vilă imensă cu trei etaje, care consumă multă energie, cu o faţadă frumoasă şi peluzele perfect tunse. Însă Maziar Behrooz, fiind fondatorul companiei MB Arhitecture, refăcînd în mintea lui creatoare această idee, a construit în oraşul New York o casă simpatică cu arcuri.

În rezultat a fost construită o casă ecologică modernă, care utilizează doar o cincime din energie în comparaţie cu clădirile de dimensiuni similare şi are o suprafaţă de mai mult de 590 de metri pătraţi.

Oamenii care locuiesc în Hamptons se asociază cu lux, sclipici, glamour şi moşii extraordinar de mari, la rîndul său, arhitectura din Long Island şi-a cîştigat faima pentru casele sale tradiţionale de la ţară, concepute pentru familii.

 

O căsuţă ecologică în New York, situată pe jumătate în pămînt 

 

Arhitectul Maziar Behrooz a decis să combine cele două concepte şi să creeze pentru un cuplu din Hamptons o casă de lux, care s-ar potrivi armonios cu peisajul înconjurător prin arhitectura lui ecologică sau, mai degrabă, literalmente, s-ar scufunda în natură.

Partea cea mai mare a casei este construită sub nivelul solului, datorită acestui fapt Behrouz a reuşit să schimbe peisajul nivelat. Solul, care a fost folosit pentru construirea a mai mult de 400 de metri de spaţiu, a fost pus în faţa casei, în formă de un deal verde.

 

O căsuţă ecologică în New York, situată pe jumătate în pămînt 

 

Acest design a stabilit o relaţie strînsă între casă şi mediul înconjurător. Pentru a creşte eficienţa energetică, casa a fost echipată cu cel mai modern sistem de zonare şi de control al temperaturii.

 

 

Sursa: ecofriendly.ru

 

Vineri, 06 ianuarie 2012
Vizualizări: 2728

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
121
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
107
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
216
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
81