ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

O căsuţă ecologică în New York, situată pe jumătate în pămînt




 

 

Majoritatea oamenilor îşi închipuie o casă de lux în formă de o vilă imensă cu trei etaje, care consumă multă energie, cu o faţadă frumoasă şi peluzele perfect tunse. Însă Maziar Behrooz, fiind fondatorul companiei MB Arhitecture, refăcînd în mintea lui creatoare această idee, a construit în oraşul New York o casă simpatică cu arcuri.

În rezultat a fost construită o casă ecologică modernă, care utilizează doar o cincime din energie în comparaţie cu clădirile de dimensiuni similare şi are o suprafaţă de mai mult de 590 de metri pătraţi.

Oamenii care locuiesc în Hamptons se asociază cu lux, sclipici, glamour şi moşii extraordinar de mari, la rîndul său, arhitectura din Long Island şi-a cîştigat faima pentru casele sale tradiţionale de la ţară, concepute pentru familii.

 

O căsuţă ecologică în New York, situată pe jumătate în pămînt 

 

Arhitectul Maziar Behrooz a decis să combine cele două concepte şi să creeze pentru un cuplu din Hamptons o casă de lux, care s-ar potrivi armonios cu peisajul înconjurător prin arhitectura lui ecologică sau, mai degrabă, literalmente, s-ar scufunda în natură.

Partea cea mai mare a casei este construită sub nivelul solului, datorită acestui fapt Behrouz a reuşit să schimbe peisajul nivelat. Solul, care a fost folosit pentru construirea a mai mult de 400 de metri de spaţiu, a fost pus în faţa casei, în formă de un deal verde.

 

O căsuţă ecologică în New York, situată pe jumătate în pămînt 

 

Acest design a stabilit o relaţie strînsă între casă şi mediul înconjurător. Pentru a creşte eficienţa energetică, casa a fost echipată cu cel mai modern sistem de zonare şi de control al temperaturii.

 

 

Sursa: ecofriendly.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 06 ianuarie 2012 13:59
Vizualizări: 3265

Citiţi de asemenea

Departamentul pentru Eficiența Guvernului SUA (DOGE), creat în ianuarie 2025, s-a afirmat deja ca una dintre cele mai în...
122
Conform prognozelor meteorologilor, anul 2025 ar putea intra în top trei cei mai călduroși ani din istorie. În combinați...
126
IntroducereÎn secolul XXI, schimbările climatice au devenit una dintre cele mai mari provocări, amenințând ecosistemele,...
204
Înțelegerea termenilorÎn ultimii ani, a apărut tot mai multă confuzie între conceptele de „moșie familială” și „eco-sat”...
147