ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

O Companie franceză construieşte în Maroc un parc eolian
 

GDF SUEZ S.A. va implementa un proiect privind creșterea puterii de ieșire a celei mai mare centralei electrice eoliene din Africa, situate în Maroc, fără emisii nocive, asociate de obicei.

 

Cererea de energie electrică în țară crește cu 6% pe an în ultimii 15 ani, iar acum guvernul vrea să acopere 42% din necesarul energiei electrice din surse regenerabile până în 2020.

GDF SUEZ S.A. este o companie franceză majoră, multinațională implicată în generarea energiei electrice pentru populaţie, specializată în producția și distribuția energiei electrice, gazelor naturale și surselor regenerabile de energie. Ea are active de aproximativ 3907 MW de capacităţi eoliene instalate prin toată lumea.

GDF Suez și compania locală Nareva Holding intenţionează să finalizeze proiectul Tarfaya de 300-megawați până la sfârșitul anului 2014, declară reprezentanţii companiei. Partenerii, utilizând un împrumut de la Banca Maroc în valoare de 360 de milioane de euro (488 milioane de dolari) și 90 de milioane de euro din capitalul propriu, vor împărţi costurile pentru dezvoltarea proiectului în jumătate.

 

Французская компания строит ветропарк в Марокко

 

Creșterea continuă a cererii de energie electrică și un mare potențial de resurse eoliene atrag dezvoltatorii în Maroc, cum ar fi Enel Green Power SpA și Xinjiang Goldwind Science & Technology Co., în scopul de a lansa proiecte ecologice. Pentru a reduce dependența de combustibilii fosili, Africa de Nord încearcă să obţină până în 2020 cu ajutorul vântului 2000 MW.

GDF Suez și Nareva, au semnat un acord de 20 de ani privind vânzarea Oficiului Național de l'Electricite & l'Eau Potabile din Maroc a energiei electrice generate în cadrul propriului proiect, situat în partea de sud a deşertului de coastă. Condițiile eoliene "optime" promit rata de utilizare a capacității de 45%, comentează GDF Suez.

"În prezent nu există nici-o incertitudine cu privire la prețuri și volum, - a declarat directorul executiv principal al GDF Suez, Gerard Mestrallet. - Nu este nici-un risc".

"Proiectul Tarfaya se dezvoltă în conformitate cu strategia activării organizațiilor din piețele cu o dezvoltare rapidă. Suntem încântaţi să sprijinim prin acest proiect, care aproape dublu va creşte potențialul eolian al țării, aspirațiile Marocului pentru a spori propria lor energie produsă din sursele regenerabile. Tarfaya, ca cea mai mare centrală electrică eoliană, pe care a construit-o vreodată GDF SUEZ, subliniază, de asemenea, angajamentul nostru de a investi în energia regenerabilă, precum și de a furniza energia necesară în infrastructura Africii".

 

Французская компания строит ветропарк в Марокко

Deșertul de pe coasta Atlanticului, în apropiere de Tarfaya, în sudul Marocului, este locul funcţionării centralei electrice eoliene

 

Tarfaya este situată în zona de coastă a deșertului, în sudul Marocului, având condițiile optime de regim eolian. Când proiectul, cu o capacitate de 300 MW va fi complet pornit, rentabilitatea preconizată va fi atinsă atunci când capacitatea va funcționa la 45%, ceea ce face Tarfaya, fiind o sursă competitivă a resurselor regenerabile de energie şi contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 900 de tone pe an. Centrala eoliană va produce aproximativ 40% din capacitatea totală de energie eoliană a țării, la începutul exploatării comerciale. Punerea în funcțiune a proiectului se așteaptă la sfârșitul anului 2013.

 

 

Sursa: facepla.net

 

Marţi, 19 februarie 2013
Vizualizări: 1721

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
192
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
98
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
138
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
88