ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

O familie a obținut mai mult spațiu într-o casă mai mică

Avînd familie, majoritatea oamenilor se gîndesc să se mute într-o locuință mai mare. Este unul dintre stereotipurile despre casele mici: ele sînt bune pentru traiul solitar, pentru cupluri, dar nu sînt comode pentru familiile cu copii. Și totuși, există o mulțime de exemple ale contrariului: familii din trei, patru și chiar cinci membri sînt foarte mulțumite de viața lor în casele mici.

După nașterea celui de-al treilea copil și a verii petrecute în călătoriile în furgonetă, arhitectul englez Tim Francis și soția lui, o profesoară din Lora Habbard-Mails au decis să-și micșoreze locuința. El s-au mutat din Londra într-un sat și au reparat căsuța din piatră în stilul victorian, care le-a rămas moștenire de la părinții lui Francis. De ce ei au decis așa?

Cuplul spune că apartamentul lor din Londra era foarte mare, dar în preajma lui nu era vreo zonă verde și vreun teren de joacă pentru copii. O simplă plimbare cu copiii în parc se transforma într-o adevărată expediție.

După ce a obținut permisiunea de a se muta în casa părinților, Francis a obținut o autorizație pentru reconstrucție și a urmărit personal crearea noului design al interiorului casei. Deși designul minimalist include un loft deasupra, în care copiii se pot juca și dormi, pe planul casei nu se vede un grup sanitar, dar în casă cu siguranță există apă și energie electrică.

Mutarea i-a permis lui Francis să-și deschisă propria firmă de design, iar familia cum petrece mai mult timp la aer liber, de exemplu, lucrînd în livadă.

În pofida faptului că soții înțeleg că odată cu creșterea copiilor, aceștia vor dori alte condiții de trai, la moment, toți sînt mulțumiți:

„L-am întrebat pe fiul meu ce crede el despre modul de trai. Îmi place, a spus el. Parcă sîntem o haită. Cred că este o soluție interesantă și nouă”.

Cu siguranță, viața în afara orașului este mai utilă și mai plăcută. Copiii au posibilitatea să se joace în fiecare zi la aer curat, învață să crească alimentele, interacționează cu natura, o înțeleg mai bine și o prețuiesc. Posibil, o asemenea abordare le va permite să crească mai conștienți din punct de vedere ecologic și al protecției mediului ambiant față de cei din mediul urban.

Эта семья получила больше пространства для жизни в меньшем доме

Эта семья получила больше пространства для жизни в меньшем доме

 

Sursa: rodovid.me

Citiţi de asemenea

Președintele Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Vas...
18
Ayurveda învață metode foarte exacte de detectare a unui proces dureros înainte de apariția oricăror semne externe ale b...
29
Iahtul electric SolarImpact cu o lungime de 24 m este un concept creat pentru a fi drept primul iaht oceanic de acest ge...
25
Președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a Consiliului Municipal Chișinău, Vasile Chirt...
41