ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

O familie cu mulți copii a readus la viață un sat (+Video)
Olga și Vitalie Romanțov au reînviat un mic sat Mihailovka din regiunea Nijni Novgorod. În satul care a fost cândva în dispariție numărul de locuitori s-a dublat și se construiesc casele noi.

Proprietarii unei gospodării de fermier au luat sub tutelă 17 copii. În acel moment, în familia lor au fost deja doi copii. Dar cuplul a decis că în fiecare an va adopta câțiva copii.

- Am trăit și am lucrat. Serghei a fost în clasa a 9-a, Natașa - în a 8-a. Nu departe de casa noastră în localitate s-a deschis un centru de reabilitare " Pelican". Aici au început să vină la studii copiii din familiile social vulnerabile, - a relatat pentru Life News mama - eroina de 45 de ani, Olga Romanțova. - Și Serghei a întâlnit acolo pe Andrei - primul băiat pe care l-am înfiat. Fiul mi-a întrebat: " Mamă, să-l luăm pe timp de vară la noi, este un băiat bun, dar acolo toți îl obijduiesc. "L-am invitat doar pentru vară, iar în cele din urmă am perfectat o tutelă. De îndată ce am convenit ca băiatul va locui la noi, fiica mea a spus că și ea are o prietenă la centru. Și ne-am gândit: băieții vor învăța împreună , iar fetele vor rămâne acasă . De ce nu ? Astfel am “făcut rost” de patru copii .

Mai târziu, la Olga și Vitalie s-au născut încă doi copii. Împreună cu familia s-a dezvoltat și centrul de reabilitare a copiilor din sat.

După un timp instituția socială în cauză a fost completată. 28 de mici rezidenți abandonați de părinți așteptau cu nerăbdare noua lor casă. Cuplul Romanțov a fost una dintre acele familii cărora le pasă de soarta copiilor abandonați.

- Mi-am dat seama că treaba se întinde. Compătimești unul, îți pare rău pentru altul; iar la al treilea este imposibil să-te uiți. Te gândești: Ei, bine ! Avem spațiu pentru toți,- împărtășește sentimentele sale mama cu mulți copii. - În dimineața, netezesc pe toți copii, seara le sărut pe noapte, în timpul zilei îi mai întreb: Care este starea de dispoziție? - Și toată lumea este fericită, toți zâmbesc.

- Copiii cresc. Fiul  meu va rămâne în sat sau fiul adoptiv - nu este nici o diferență. Toți acești copii sunt ai mei! – își susține soția tatăl - erou Vitalie Romanțov în vârstă de 53 de ani. - Eu spun deseori se poate lucra oriunde, însă noi trebuie să locuim aici. Am luat opt parcele de pământ câte un hectar pentru fiecare copil. Cine dintre băieți ar vrea să trăiască aici - la acela voi aloca un teren. Ca satul nostru să înceapă să reînvie. Avem deja o nouă generație și am pornit construcția caselor noi. Copiii mai mari deja construiesc casele lor.

Familia Romanțov are 21 de copii. Cel mai mare are 26 de ani, cel mai mic - doar opt. Familia mare și prietenoasă a jucat deja patru nunți. Olga și Vitalie au cinci nepoți.
- Ne-am mutat din Crimeea, deoarece am câștigat o licitație pentru gospodăria de fermier, - vorbește despre viața sa mama cu mulți copii . - La început a fost foarte greu, aici nu erau nici prieteni, nici rude. Am trăit într-un vagon, fără drumuri și poduri - toate am construit de la zero.

Acum, populația din satul mic s-a dublat. Autoritățile locale sunt mândre de  familia Ronațov, iar alți locuitorii îi iau exemplu. Cu puțin timp în urmă în satul Mihailovka s-au stabilit câteva familii care au urmat exemplul acestei familii numeroase și au adoptat copii din centrul local de reabilitare.
 

Duminică, 08 decembrie 2013
Vizualizări: 2547

Citiţi de asemenea

Președintele Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Vas...
66
Ayurveda învață metode foarte exacte de detectare a unui proces dureros înainte de apariția oricăror semne externe ale b...
197
Iahtul electric SolarImpact cu o lungime de 24 m este un concept creat pentru a fi drept primul iaht oceanic de acest ge...
86
Președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a Consiliului Municipal Chișinău, Vasile Chirt...
88