ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

O scoală din New York a devenit complet vegetariană
 

Şcoala primară nr.24 din New York a devenit prima şcoală din America care a trecut la bucătăria vegetariană.

 

Cu trei ani în urmă directorul şcolii Bob Groff a observat că majoritatea elevilor aduceau cu ei mici dejunuri vegetariene. Apoi la școală au lansat un experiment privind introducerea treptată a meselor vegetariene care au fost disponibile deopotrivă cu feluri de mâncare din carne. Elevii puteau alege o opțiune vegetariană la început trei și apoi patru zile pe săptămână.

Majoritatea elevilor din această şcoală sunt originari din țările asiatice unde vegetarianismul este foarte dezvoltat, astfel încât experimentul nu a întâlnit nici o rezistență din partea părinților.

Acum, meniul școlii este în întregime vegetarian. Acesta include cereale de bază, legume și fructe, fasole şi verdeaţă proaspătă.

Elevii au fost entuziasmaţi de noile implementări în dieta lor școlară. Unele dintre cele mai populare feluri de mâncare la copii acum sunt fasolea neagra cu caşcaval și cartofii copţi.

În şcoală învaţă aproximativ 400 de copii, de la grupe pre-școlare până la clasa a treia. Principiile de bază ale școlii spun că un stil de viață sănătos duce la progrese semnificative în studii.

"Am ales o perspectivă , în care sănătatea și alimentaţia vor face parte din procesul de educaţie a copilului", - spune directorul şcolii Bob Groff.

Directorul spune că este foarte mândru de trecerea instituţiei sale de învăţământ la dieta vegetariană. Dacă experimentul va da un rezultat pozitiv, se planifică trecerea la bucătăria vegetariană a altor opt scoli din New York.

 

 

Sursa: 4vegan.ru

 

ABONAȚI-VĂ
Joi, 13 iunie 2013 12:31
Vizualizări: 1696

Citiţi de asemenea

Urzica conține o cantitate foarte mare de tot felul de substanțe utile. Vitamine: acid ascorbic, vitaminele din grupa ...
130
Cînd o persoană stă cu picioarele goale pe pămîntul viu, este la fel ca o mamă care-și ține copilul în brațe. Energiile ...
130
Se spune că știința descoperă legi deja existente în univers. Iar asta înseamnă că vindecarea unei persoane prin conșt...
3038
Agenția pentru Eficiență Energetică și Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO), anunță lansa...
516