O treime din consumul energiei Spania îl acoperă din surse regenerabile

/ Vizionări: 2316

 возобновляемая энергетика

 

În Spania au însumat rezultatele de producere a energiei electrice pentru iulie. Astfel, 38% din cererea totală a fost acoperită de energia solară și eoliană.

Înverzirea verticală a Palatului Congreselor din Spania (+Foto)
Înverzirea verticală a Palatului Congreselor din Spania (+Foto)

Doar în ultima lună sursele de energie regenerabilă au produs mai mult de 55% din energia electrică consumată în Spania. Aproape 30% din consumul total de energie electrică în ultima lună au fost generate de energia eoliană, iar aproximativ 4% au fost produse de panourile fotovoltaice și energie solară concentrată. Energia electrică obținută din centralele nucleare din Spania a acoperit aproximativ 18% din cererea totală a țării. Ponderea energiei electrice eoliene și solare din Spania în luna iulie a fost semnificativ mai mare decât cifra medie în primele șase luni ale acestui an.

În urma majorării de producere a energiei din surse regenerabile, emisiile de gaze cu efect de seră pe peninsula spaniolă în ultimii ani au scăzut cu 23,1 % - la 61 400 de mii de tone pe an.

Începând cu 1998, guvernul spaniol susține în mod activ proiectele în domeniul de energie regenerabilă. În acest scop, din bugetul statului au fost alocate aproximativ 56 de miliarde de euro.