ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

O valoroasă experienţă rawfoodistă. ECUADOR . 

 

Alexei Iatlenko, 55 de ani . Rawfoodist- fructarian timp de 2,5 ani.
Antrenor profesionist în culturism și fitness.

Mulţi rawfoodişti se confruntă cu dificultăți în primele luni ale perioadei de tranziție. Se sperie de pierderi în greutate, nu știu ce și cum să mănânce. Nu pot calcula caloriile alimentelor. Mănâncă prea puțin sau ceea ce nu este necesar la început pentru a curăța organismul.

Voi încerca să vă ajut un pic, vă propun câteva sfaturi din experiența mea.

Nu vă gândiţi la scăderi în greutate. Greutatea va scădea la fel de mult cât organismul are nevoie pentru a se curăța. Acest lucru este temporar. După o dieta crudă adecvată, posturi periodice și antrenament, după 6-8 luni, corpul dvs. va recăpăta forma sa naturală, veţi creşte în greutate. Acum, obiectivul dvs. este să ajutaţi organismul să facă acest lucru cât mai repede posibil.
După un studiu serios al dietei crude sub toate aspectele, am ajuns la înțelegerea actuală ce trebuie să mănânc și un aspect nu mai puţin important, cum.

Începem să ajutăm organismul să se cureţe.

Primul lucru care este necesar de făcut – a suporta o scurtă flămânzire. Cine nu a practicat-o niciodată, ar trebui să înceapă cu 2-3 zile de post pe apă. Sau cu o zi de flămânzire uscată. Nu este nevoie să mergeţi la extreme și să începeţi cu o foame uscată de 7 zile ! Este o sarcină prea mare pentru organism. Va începe o mișcare puternică a toxinelor la care sistemul excretor nu poate face față. Doar veţi cauza daune organismului dvs. Cine are o practică de post, acela poate începe cu 7 zile de post pe apă sau 2-3 zile de foame absolut uscată. În acest fel veţi pregăti organismul dvs. pentru trecerea la o dietă nouă, crudă. Nu uitați că este important modul corect de a ieşi din foame - acest lucru este foarte important!
În prima etapă, vom încerca să consumăm mai puţine produse de sinteză (nuci, hrişca germinată, avocado, plantele rădăcinoase). Consumăm cât mai multe fructe suculente de curăţare (portocale, mandarine, lămâie, ananase, mere, papaya, harbuji, zemoşi, struguri, mango, roşii, sucuri de fructe proaspăt stoarse.
Ar trebui să includem în meniu o cantitate mare de verdeață. Verdeaţa este o clorofilă, micro-elemente care după compoziție sunt hemoglobine. A consuma alimente crude fără verdeață este o prostie. Ar trebui să fie cel puțin 500-800 g de verdeaţă pe zi. Verdeaţa ar trebui să fie variată (pătrunjel, coriandru, țelină, spanac, frunze de sfeclă, salata verde, lechuga silvestre, broccoli, etc.). O singura porţie constituie cel puțin 200-250 g. Desigur, omul nu este în măsură să mestece atât de multă iarbă. Folosiţi blender-ul.
Facem un amestec de ierburi: 200-250 g, adăugăm aproximativ 100-120 ml de apă şi amestecăm. Obţinem o supă groasă de plante. Eu consum supa de 3-4 ori pe zi, cu 10-15 de minute înainte de fructe. Unii spun că nu este gustos. Atunci preparaţi cocktailuri verzi – adăugaţi la verdeaţă fructe şi mestecaţi într-un blender. Am început astfel, dar acum organismul meu are nevoie de toate alimentele separate, necesită un gust de iarbă (anterior nu am putut bea nici 100 g, iar acum beau și sunt încântat ca o vacă).

Dacă doriți să fiţi activi și să vă antrenaţi (ceea este necesar la o dietă crudă, pentru ca organismul să fie încontinuu într-un regim aerob), este necesar să primiţi din fructe și verdeaţă, cel puțin 2500-3000 de calorii. Este foarte simplu.
Sunt fructarian, nu consum nuci, cereale, legume (deși în perioada de tranziție am dorit foarte mult). Acum organismul meu cere doar fructe și ierburi. Din ele primesc toate necesare pentru organism.

La început nu am putut consuma atât de multe fructe pentru a obţine numărul necesar de calorii. Soluţia este blender-ul. Încercați, căutaţi gustul dvs. Dacă în primii 2 ani de dietă crudă, am mâncat fructele întregi, dar acum îmi plac cocktailuri din fructe. Organismul singur vă va spune.

De-a lungul anilor dieta mea s-a transformat mai multe ori.
Am o intuiție foarte bună și mereu am ascultat organismul meu. Acest lucru este foarte important. Nu este nevoie să urmăriţi cu fanatism schemele stricte impuse de cineva. Cu toții suntem unici. Dieta mea nu se potriveşte la toată lumea, este doar experienţa mea. Încercați și decideţi dacă este adecvată dvs.

Astăzi, dieta mea de zi arată în felul următor:

1 . Băutură de lămâie - 400 ml de apă + suc de 2-3 lămâi .
2 . Suc de portocale proaspăt stors ( 6 buc.).
3 . Verdeaţă (200-250 g ) + cocktail de ananas.
4 . Verdeaţă (200-250 g ) + cocktail de banane.
5 . Verdeaţă (200 -250 g ) + supa de roşii (sau cocktail de mere).
6 . Verdeaţă (200-250 g ) + Papaya ( 3 buc.).
7 . Mere (2-3 buc . ) sau suc de mandarine ( 3 buc .).

Toate aceste produse ne dau 3000 kcal. În ziua de antrenament adaug o porție suplimentară de cocktail de banane sau avocado (1 buc .).
În zilele de odihnă, în loc de mese obişnuite, adaug struguri ( 500-750 g ) sau un harbuz.
O mulţime de fructe bune, o mulțime de verdeață sunt alimente foarte echilibrate.
O mulțime de energie, o mulțime de putere şi nici un sentiment de foame .
Cu timpul pofta de mâncare scade. Organismul deja are tot ce este necesar. Am început cu 7-8 mese pe zi – am simţit o poftă de mâncare necontrolată, iar greutatea totuna scădea. Acum pot să mănânc de 3-4 ori pe zi.

Încă un moment foarte important, despre care am menționat – cum să mănânc.

Oamenii nu se gândesc la astfel de lucruri, mănânc în mod automat.
Dacă vrei să fii sănătos, să ai o formă fizică bună – mănâncă corect. A mânca corect este un plus de 50% pentru succesul dietei crude. Acest lucru este foarte important!

Trebuie să mâncaţi foarte lent. Regula este – a bea alimente solide şi a mânca lichide.
Acum eu mănânc toate cocktail-urile lichide cu o lingură și nu le înghit cu paharul. Și în al doilea rând, încep parcă să mestec fiecare lingură de cocktail înainte de a-l înghiți. La început este un lucru neobişnuit. Dar dintr-o dată, începi să simți un gust de fructe foarte diferit. Consumul unui cocktail ia 15-20 de minute. Încercați să mestecaţi aşa și fructe. Foarte lent și cu bun gust. Înainte de a înghiţi, mestecaţi mai mult. Gustul fructului devine delicios.
Este o practică de consum foarte utilă. Numai în acest fel, încet și minuţios, mestecând orice aliment cu plăcere, fără sustragere, puteți scăpa de mai multe maladii. Acest lucru este confirmat de experiența internațională a clinicilor de specialitate.

Cu toţii mâncăm în mod automat și, de obicei, foarte repede. E necesar să mâncăm corect.
Am însușit această practică și acum simt o nouă, adevărată plăcere de la fructe.

La o dietă crudă este necesar ca organismul să fie într-un regim aerob sau aerobiotic. Numai atunci va apărea un rezultat perfect şi rapid al dietei crude. Fără exerciţii fizice serioase, ducând un stil de viaţă inactiv, oamenii se condamnă la "eșecuri", disconfort psihologic și, în cele din urmă, la o revenire la o mâncare preparată. Din păcate, sunt astfel de oameni în Ecuador.

Repet mereu că componenta sănătăţii este dieta crudă + exerciţii + posturi. Unul fără celălalt este de neconceput.

În sală de sport trebuie să ne antrenăm corect, luând în considerare legile de fiziologie. Aveţi nevoie de un antrenament strict dozat, ciclic. Luaţi în considerare nivelul de pregătire fizică, constituţia corpului, tip de sistemul nervos, gradul de recuperare musculară.
Mulţi rawfoodişti se antrenează mult o lungă perioadă de timp, aproape zilnic, fără a lua în considerare legile fiziologice ale organismului. Ei consideră că cu cât mai mult, cu atât mai bine, iar apoi sunt surprinşi de faptul că nu are loc creşterea dorită a masei musculare și a puterilor. Și dau vina pe dieta crudă.
Trainingul este o ştiinţă foarte serioasă. Întotdeauna le spun clienților mei: "Mușchiul principal în corpul este capul".

Deci, să rezumăm .
Pe parcursul perioadei de tranziție la dieta alimentelor crude, acordăm o mare atenție produselor de curăţare a organismului, ne antrenăm după posibilităţi şi respectăm posturi periodice de curăţare.
Astfel ne vom ajuta să obţinem sănătatea dorită, o forma fizică bună și confortul psihologic.

 

Ценный сыропыт. Эквадор

 

 

Sursa: vk.com

 

Miercuri, 25 septembrie 2013
Vizualizări: 2469

Citiţi de asemenea

Pe lacurile zonei ecologice VioPark creat de holdingul Daac Hermes s-au stabilit mai multe lebede. Acest lucru îl demons...
27
1. Nu e voie să pregăti în seră un pămînt prea bogat nutritiv pentru această cultură. Aduceți (chiar din toamnă) gunoi...
280
În Asia, încă din cele mai vechi timpuri, se știa că membrele inferioare îmbătrînesc în primul rînd. În tratatele orient...
361
Astăzi site-ul www.moldovenii.md, dedicat studiului, conștientizării și promovării adevăratei istorii și culturii a Mold...
185