ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Oamenii ar putea deveni vegetarieni în 40 de ani
 

 

Oamenii de ştiinţă atrag atenţia că populaţia globală va fi nevoită să treacă la o dietă vegetariană aproape completă în următorii 40 de ani, din cauza crizei de alimente, scrie The Guardian.

 

În prezent, oamenii îşi asigura 20% din necesarul de proteine din carnea de animale. Acest procent va trebui să scadă la doar 5% pînă în 2050, pentru a putea fi hrăniţi cei 2 miliarde de oameni care ar putea popula în plus planeta în acea perioadă.

"Nu vor fi suficiente resurse de apă pentru irigarea culturilor actuale, astfel încît să fie hrănită populaţia de 9 miliarde de oameni estimată pentru 2050", se arată în raportul Stockholm International Water Institute (SIWI).

Competiţia pentru resursele de apă se va intensifica pe viitor. "Reprezentanţii ONU anticipează că producţia de alimente va trebui să crească cu 70% pînă la jumătatea secolului. Aceasta va pune presiune suplimentară asupra utilizării resurselor de apă, care vor fi din ce în ce mai necesare pentru a satisface cererea globală de energie, estimată să crească cu 60% în următorii 30 de ani", se mai menţionează în raport.

Oamenii de știință subliniază că la ora actuală pe Pămînt circa 900 de milioane de oameni suferă de foame, alte două miliarde suferă de malnutriție cronică. Cercetătorii subliniază faptul că criza alimentară va fi resimțită în următorii cinci ani, luînd în considerare seceta în Statele Unite și Rusia, precum și creșterea prețurilor la cereale pe piața mondială. Ce s-ar putea întîmpla în acest caz, a arătat situația din 2008, cînd din cauza lipsei de alimente în 28 de țări au avut loc tulburări ale populației.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Joi, 13 septembrie 2012
Vizualizări: 1774

Citiţi de asemenea

Încă nu demult nici măcar nu auzisem de acest cuvînt - "microplastic". Și astăzi nu scrie despre el doar cel leneș.Desch...
94
Mulți oameni au un nivel crescut de aciditate în organism. Aceasta este o consecință tipică a consumului de alimente d...
0
Aceasta este cea mai detaliată fotografie a vieții celulare interioare făcută vreodată pînă în prezent.Celula este unita...
139
Avînd un stil de viață hiperactiv, poți avea impresia  că nu ai suficient timp pentru anumite lucruri în timpul z...
184