ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Oamenii de ştiinţă au fost capabili să identifice rata de deplasare a zonelor ecologiceAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Oamenii de stiinta au calculat viteza cu care vor fi diseminate efectele negative ale încălzirii climei asupra ecosistemelor în secolul ulterioare. A prezis că zonele de mediu anual se va deplasa la alte domenii, la o viteză de aproximativ 0.42 kilometri. Ca urmare, multe specii de plante şi animale, pur şi simplu nu au timp să migreze şi să se adapteze la noile condiţii de existenţă.

Oamenii de stiinta au fost modelate modelul climatice, care să ia în considerare starea actuală a sistemelor ecologice în diferite părţi ale lumii în peisaje diferite, iar rata preconizată a încălzirii ca urmare a emisiilor industriale de dioxid de carbon. Ca urmare, cercetatorii au reusit sa calculeze rata de migrare forţată de animale şi plante în regiuni noi, mai departe de ecuator - este vorba de 0,42 mile pe an.

În ciuda faptului că această cifră este destul de mare, multe specii de animale şi plante sunt şansele de supravieţuire. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă cred că şansele sunt reduse la minim, având în vedere particularităţile peisajelor, precum şi de factorul antropic, raportă RIA Novosti.

Ca rezultat al studiului a arătat că locuitorii din regiunile de munte va fi într-o poziţie mai bună, deoarece schimbările de temperatură pot fi compensate prin schimbări în altitudine deasupra nivelului mării, locuite de anumite specii. Asta este, locuitorii din zonele muntoase din migraţiei ar putea fi o alternativă la dezvoltarea unei zone de munte înalt, unde temperatura este mai mică.

De exemplu, în conifere şi subtropicale pădurilor tropicale, paduri de conifere de latitudini temperate şi în zonele în care de munte cresc arbuşti şi ierburi, rata de deplasare a tipurilor de habitate ar fi cât mai scăzut posibil. În acelaşi timp, pe un relief plat, padurile de mangrove ocuparea forţei de muncă, deserturi, savane şi mlaştini, rata de deplasare a zonelor climatice va fi cea mai mare.

Cu toate acestea, cercetătorii admit posibilitatea ca rezistente la schimbările climatice din flora si fauna sunt capabili de a supravieţui fără prea multe stricăciuni la o astfel de schimbare dramatică în zonele ecologice. Cu toate acestea, aceste specii care sunt slab tolera fluctuaţii de temperatură, migreaza cu aproape aceeaşi viteză, care va fi compensată.

Autorii Studiul a concluzionat că rata de schimbare în condiţii climatice aproximativ o treime din regiunile de specii vor fi de mai multe ori mai mare decât viteza maximă posibilă a migraţiei lor. specifice se referă la oamenii de ştiinţă este că, ca urmare a explorarii umane a habitatelor de plante şi animale au fost extrem de fragmentat, ca urmare a unor tipuri pur şi simplu nu pot migra.

Unul dintre autorii lucrării remarcat faptul că numai opt la suta din rezervele naturale protejate şi în parcuri naţionale pot, în câteva următoarea sută de ani pentru a menţine echilibrul ecologic - acesta ridică întrebări nu numai despre reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, dar şi pentru a extinde zonele protejate.

Sursă

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 31 ianuarie 2010 7:33
Vizualizări: 2822

Citiţi de asemenea

YMCA Moldova are două HUB-uri care prestează servicii pentru refugiații ucraineni, unul din ele este amplasat în cadrul ...
487
YMCA Moldova a acordat pachete cu produse alimentare pentru 70 de refugiați ucraineni care sunt adăpostiți de familii de...
480
Primele produse cu canabis fabricate pe teritoriul Republicii Moldova fac senzație la nivel mondial.Crema cu canabis pen...
646
Organizația Particulară de Pază CHESTOR - Security a devenit cîștigătoarea Concursului Național al Mărcilor Recunoscute ...
286