Oamenii de ştiinţă letoni vor produce dintr-o buruiană otrăvitoare biocombustibil

/ Vizionări: 4332

Латвийские ученые будут из ядовитого сорняка получать биотопливо

 

 

Oameni de știință letoni împreună cu specialiștii de la Vides risinājumu, studiază posibilitatea producerii de biocombustibili dintr-o o buruiană otrăvitoare – brânca-ursului, a declarat emisiunea LNT "900 de secunde". Până în prezent, nimeni nu a încercat acest lucru.

 

Biocombustibil: în SUA a fost începută prima producţie comercială a etanolului din celuloză
Biocombustibil: în SUA a fost începută prima producţie comercială a etanolului din celuloză

Savanţii de la Universitatea tehnică din Riga, explorează a doua generație de biocombustibil - butanol derivat din deșeuri agricole. Posibilitatea de a produce biocombustibili din brânca-ursului la nivel internațional, deocamdată nu a fost oficializată.

După cum s-a raportat, în acest an a luat sfârşit un program guvernamental de șase ani pentru a combate buruiana brânca-ursului. Singurul rezultat: crearea hărții de creştere a plantei periculoase. Conform rezultatelor programului, buruiana ocupă o suprafaţă de 10640 ha. Plantaţiile de buruiană otrăvitoare nu au fost distruse. Însă programul prevede că zona năpădită de brânca-ursului nu trebuie să depășească 2000 de hectare.

 

 

Sursa: energy-fresh.ru

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137