ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Oamenii devorează animalele de pe planetă pînă la dispariţia lor totală

Primul studiu global al consecinţelor vînatului a arătat: 301 de specii de mamifere – de la cimpanzei pînă la hipopotami şi lilieci se află pe cale de dispariţie în urma uciderii lor de braconieri pentru carne - buşmit (bushmeat – carnea animalelor din Africa).

Buşmit-uş a fost un timp îndelungat o sursă tradiţională de hrană pentru localităţile rurale din ţările africane. Însă pe măsura dezvoltării infrastructurii, cele mai îndepărtate raioane au deveni accesibile pentru oameni şi a început vînătorile ilegale masive, care practic a golit pădurile.

Savanţii care au iniţiat studiul în acest domeniu averzizează – fără adoptarea unor măsuri urgente de protecţie a animalelor, specii întregi vor fi distruse complet. Aceasta va conduce la dispariţia sistemelor ecologice, precum şi va priva de hrană sute de milioane de oameni, ce depind de carnea animalelor sălbatice.

Dispariţia speciilor are loc fulminant, aceasta fiind alimentată de distrugerea habitatelor şi capturarea zonelor sălbatice de către oameni şi creşterea animalelor domestice.

Rezultatele studiului au fost publicate în „Royal Society Open Science”. Cercetătorii au utilizat „lista roşie” a animalelor pe cale de dispariţie, prezentată de Uniunea Internaţională pentru conservarea naturii (International Union for Conservation of Nature, IUCN). Sînt doar mamiferele. care sînt consumate exclusiv în alimentaţie.

Savanţii au menţionat 301 de speci. Aici nu sînt incluse speciile de mamifere ce mor din alte cauze - din cauza reducerii suprafeţelor de habitat şi braconajul pentru fildeş.

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

Puțin este cunoscut faptul, că Republica Moldova este cea mai despădurită țară din Europa! Și asta ne afectează puternic...
69
Atunci când procesul de producție este organizat corespunzător, fiind bazat pe echipamente și materii prime de calitate,...
39
Viața este plină de sens, chiar dacă poate părea dintr-o parte incompletă.- Doi chinezi în ultimii 12 ani sădesc copaci ...
116
O femeie care coace pîine fără drojdie mai mult de doi ani, a împărtășit rețeta pentru maia cu mulți prieteni și cunoști...
294