ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Oamenii devorează animalele de pe planetă pînă la dispariţia lor totală

Primul studiu global al consecinţelor vînatului a arătat: 301 de specii de mamifere – de la cimpanzei pînă la hipopotami şi lilieci se află pe cale de dispariţie în urma uciderii lor de braconieri pentru carne - buşmit (bushmeat – carnea animalelor din Africa).

Buşmit-uş a fost un timp îndelungat o sursă tradiţională de hrană pentru localităţile rurale din ţările africane. Însă pe măsura dezvoltării infrastructurii, cele mai îndepărtate raioane au deveni accesibile pentru oameni şi a început vînătorile ilegale masive, care practic a golit pădurile.

Savanţii care au iniţiat studiul în acest domeniu averzizează – fără adoptarea unor măsuri urgente de protecţie a animalelor, specii întregi vor fi distruse complet. Aceasta va conduce la dispariţia sistemelor ecologice, precum şi va priva de hrană sute de milioane de oameni, ce depind de carnea animalelor sălbatice.

Dispariţia speciilor are loc fulminant, aceasta fiind alimentată de distrugerea habitatelor şi capturarea zonelor sălbatice de către oameni şi creşterea animalelor domestice.

Rezultatele studiului au fost publicate în „Royal Society Open Science”. Cercetătorii au utilizat „lista roşie” a animalelor pe cale de dispariţie, prezentată de Uniunea Internaţională pentru conservarea naturii (International Union for Conservation of Nature, IUCN). Sînt doar mamiferele. care sînt consumate exclusiv în alimentaţie.

Savanţii au menţionat 301 de speci. Aici nu sînt incluse speciile de mamifere ce mor din alte cauze - din cauza reducerii suprafeţelor de habitat şi braconajul pentru fildeş.

Citiţi de asemenea

Combinația acestor componente face minuni!Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, petele pigmentare se formează ...
233
O prietenă mi-a povestit recent despre o scenă oribilă care a avut loc în casa lor după ce fiica ei a recunoscut că este...
43
Această structură are o vechime de 3000 de ani și este situată în orașul Gonabad. (Iranul modern)Kyariz este considerată...
204
Condorul Andin (lat. Vúltur grýphus) - o pasăre din familia vulturilor americani, singurul reprezentant al genului Vultu...
139