ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Oare este posibil ca copiii să nu frecventeze școala?
 

Da. Știu deja acest lucru timp de 12 ani în care cei doi copii au reușit să primească certificate de absolvire, șezând acasă, și al treilea copil de asemenea nu merge la școală, dar a trecut deja examene pentru școala primară și deocamdată nu intenționează să se oprească.
Acum nu cred că copiii au nevoie de examene pentru fiecare clasă. Eu nu mă amestec în alegerea lor a acelei "înlocuiri" la care ei se pot gândi.

Dar să revenim la trecut. În 1992 se considera că fiecare copil este obligat să meargă la școală zilnic și toți părinții au fost obligați să "dea" acolo copiii lor care au împlinit vârsta de 7 ani.

Și în cazul în care s-a dovedit că cineva nu face acest lucru la el puteau să trimită angajatori dintr-o organizație specială, denumită "protecția copiilor".

Pentru ca copilul să obțină dreptul de a nu merge la școală, el trebuia mai întâi să perfecteze un certificat medical care atesta că el nu poate frecventa școala din motive de sănătate. De aceea, toată lumea mă întreba cu ce sunt bolnavi copiii mei!

Mult mai târziu am aflat că unii părinți pur și simplu cumpărau un astfel de certificat la medicii cunoscuți.

Dar vara anului 1992, Elțîn a emis un decret istoric în care a fost anunțat că de acum înainte orice copil (indiferent de starea lui de sănătate) are dreptul de a studia la domiciliu!

Mai mult decât atât, documentul legislativ sugera că școala ar trebui să plătească părinților acestor copii bani pentru că ei realizează învățământul secundar obligatoriu pe cont propriu acasă!

Directorul școlii mi-a spus că nu va plăti pentru faptul că copilul meu nu merge la școală. Este foarte greu să obții mijloace bănești pentru acest scop. Dar și școala nu va lua banii pentru faptul că profesorii vor primi examene la copilul meu.

Așa că ne-am despărțit, mulțumiți unul de altul și de schimbarea în legislației noastre.
Deci există un alt document mult mai interesant, în care se spune clar că fiecare persoană are dreptul de a veni la orice instituție de învățământ public, la orice vârstă, și a cere să dea examenele pentru orice clasă de liceu (fără a prezenta documente privind absolvirea claselor anterioare!) . Și administrația acestei școli este obligată să formeze o comisie și să primească toate examenele necesare!

Dar această este teoria. Practica, din păcate, este mult mai dificilă. Sunt mulți profesori mai în vârstă conservatoare care cred că copilul dvs. ar trebui să " lucreze un număr corespunzător de ore. Profesorii nu sunt interesanți de cunoștințele reale ale copilului, ci ei sunt preocupați doar de timpul petrecut pentru educația lor. Și nu văd nici o absurditate în astfel de idee.

Ei vor cere ca copilul să participe la toate testele de la sfârșitul fiecărui trimestru, pentru că nu pot pune absență în jurnalul de clasă în loc de notă pentru trimestru, dacă copilul este înscris în lista clasei.

În plus, ei vor cer ca copilul să scrie toate lucrările de control la sfârșitul fiecărui trimestru, certificat medical și toate vaccinurile, altfel el va contamina alți copii cu sănătatea lui și iubirea de libertate.

Și desigur copilul i se va solicita participarea la " viața clasei: spălarea pereților și ferestrelor în zilele de sâmbătă și colectarea hârtiei pe teritoriul școlii, etc.

Este clar că astfel de perspective m-au făcut doar sa rad. Evident, că eu am refuzat. Dar directorul a făcut pentru mine exact ceea de ce aveam nevoie! Și anume, să iau la bibliotecă manuale pentru clasa a 7 ca să nu le cumpăr într-un magazin.
Fiica mea a citit aceste cărți în liniște (fără vaccinare și participare la viața clasei) și a trecut toate examenele în alt loc, apoi am restituit manuale la bibliotecă.
Dar să ne întoarcem înapoi la anul când am adus în "prima clasa" copilul meu de vârsta de 10 ani. Profesorul a propus să facă toate testele a programul de testare din clasa întâia și s-a dovedit că el știe totul. Din materialul din clasa a doua  cunoștea aproape totul, din clasa a treia nu știa prea multe. Pentru el a fost alcătuit un program și după un timp el a trecut cu succes examenele pentru clasa 4 și a absolvit școala primară.
Dacă dorea, putea să frecventeze orice școală și să continue studiile împreună cu colegi de clasă.

Însă el nu avea astfel de dorință care i s-a părut o aiurare. El nu înțelege de ce o persoană normală trebuie să meargă la școală.

ABONAȚI-VĂ
Joi, 20 februarie 2014 13:58
Vizualizări: 3083

Citiţi de asemenea

Rețeta de varză murată fără sare de la Pola BragaDe ce am decis să scriem această rețetă, în ciuda faptului că există o ...
137
Jungla Amazonului este unul dintre cele mai puțin explorate locuri de pe Pământ. Mulți căutători de aventuri încă dispar...
137
Toată lumea știe că pielea absoarbe bine tot ce interacționează cu ea. Aceasta se aplică și șampoanelor și este foarte...
278
Prin adăugarea în apă, această substanță stimulează procesul de eliminare a sărurilor în exces și a toxinelor periculoas...
174