Obstetricienii din Estonia îndeamnă legalizarea naşterii la domiciliu

/ Vizionări: 3078

Obstetricienii din Estonia îndeamnă legalizarea naşterii la domiciliu

Obstetricienii din Estonia îndeamnă legalizarea naşterii la domiciliu Moaşele din Estonia cer guvernului să elimineze lacunile din legislaţie, care privesc mame tinere şi nou-născuţii să primească îngrijire obstetriciană în timpul naşterii la domiciliu.

Potrivit preşedintelui Uniunii moaşelor din Estonia (MTU Eesti Ämmaemandate Ühing) Siiri Põllumaa, negocierile cu Ministerul Afacerilor Sociale pe această temă se duc din ziua fondării Uniunii - aproximativ zece ani, dar până în prezent, departamentul nu a pregătit nici un proiect de lege, care ar fi permis să ajute legal la naştere la domiciliu.

Omul care a decis să curăţe singur lumea de gunoi!
Omul care a decis să curăţe singur lumea de gunoi!

În 2006, organizaţia a primit un răspuns de la cancelarul de justiţie, conform căruia o astfel de restricţie privind acces la asistenţă medicală nu este neconstituţională.

Siiri Põllumaa a remarcat faptul că în perioada sus-menţionată fără nici o grijă calificată în timpul naşterii la domiciliu au rămas aproximativ 300 de femei. "Acest lucru pune în pericol femeile estoniane şi le dezavantajează în comparaţie cu femei, care trăiesc în alte ţări europene", - a spus Põllumaa.

La Ministerul Afacerilor Sociale cred că locul cel mai potrivit pentru naştere este un spital, unde personalul cu experienţă este gata să furnizeze asistenţă profesională. Chiar dacă sarcina este normală, la naştere pot apărea complicaţii neprevăzute. Totodată, în ciuda acestui fapt, la Departament recunosc că, în Estonia există femei, care preferă ca copilul lor să se nască acasă, şi drepturile lor ar trebui să fie respectate.

 

 

Sursa cu link pe news.err.ee

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137