ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Ocniţa este cel mai activ oraş al programului «E4EM – Energie pentru primarii din est»
 

Primăria oraşului Ocniţa s-a dovedit a fi cel mai activ participant al programului "E4EM – Energie pentru primarii din est" din acest an. Despre aceasta au discutat primării şi reprezentanţii agenţiilor energetice din Lituania, Ucraina, Italia şi Republica Moldova, care s-au întrunit la Chişinău în perioada 25-26 martie 2013.

 

Surse din cadrul Ministerului Economiei au comunicat pentru Agenţia "Infotag" că "primăria de Ocniţa şi-a planificat mai multe activităţi de comunicare şi implementare a proiectelor de eficienţă energetică pentru anul curent".

"Printre acestea este organizarea Zilei Energiei Inteligente în oraşul Ocniţa în luna mai 2013. De asemenea, se preconizează implementarea unui proiect de eficienţă energetică cu utilizarea celor mai performante tehnologii, inclusiv cu valorificarea surselor de energie regenerabilă", menţionează sursa citată.

În 2012, la Convenţia primarilor din Europa şi la proiect au aderat 5 localităţi din Republica Moldova. Este vorba despre Ocniţa, Călăraşi, Şoldăneşti, Anenii Noi, Străşeni. Pînă la moment au fost selectate 3 proiecte potenţiale pentru implementarea măsurilor de eficienţă energetică în oraşul Ocniţa.

La şedinţă, participanţii au trecut în revistă principalele realizări obţinute în cadrul acestui proiect şi au menţionat că sînt dispuşi în continuare să ofere susţinere în elaborarea planurilor de acţiuni în domeniul energiei durabile pentru cel puţin şapte primării care au aderat sau urmează să adere la acest proiect. Proiectul "E4EM – Energie pentru primarii din est" este finanţat de Comisia Europeană. Bugetul total al proiectului constituie 598 mii de euro, dintre care 479 mii de euro (80%) constituie grantul oferit de Comisia Europeană, iar 119 mii de euro (20%) – cofinanţarea partenerilor în proiect.

 

 

Sursa: noi.md

 

Vineri, 29 martie 2013
Vizualizări: 1483

Citiţi de asemenea

Ovăzul - elixirul vieții - va pune pe picioare chiar și pe cel mai grav bolnav: rezolvă multe probleme de sănătate și ...
260
Nu se știe cum animalul a ajuns atît de departe de apă.Foca  nu avea un comportament agresiv, dar a intrat în panic...
113
Bolile oncologice sînt rezultatul acidificării organismului și sînt tratate ca toate bolile fungice, prin alcalinizare...
158
Marca de îmbrăcăminte Dich din Sankt Petersburg a hotărît să facă nasturi din cutii de aluminiu.Pentru primul lot a fost...
97