ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Oficial! S-a lansat marca naţională «Agricultura Ecologică – Republica Moldova»Oficial! S-a lansat marca naţională "Agricultura Ecologică – Republica Moldova"


17 decembrie 2010, a fost prezentată oficial marca naţională "Agricultura Ecologică – Republica Moldova". Aceasta urmează să fie aplicată doar pe produsele agroalimentare care sunt conforme cu regulile de producţie ecologică. "Cei care vor aplica această marcă naţională, vor beneficia de suport din partea statului în vederea obţinerii certificatului de conformitate şi inofensivitate", a declarat ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Valeriu Cosarciuc.

Marca naţională "Agricultura Ecologică - Republica Moldova" se utilizează în scopul etichetării și prezentării produselor agroalimentare ecologice și se aplică numai pe produsele agroalimentare care au fost supuse procedurii de inspecţie și certificare pe tot parcursul ciclului de producţie de către organismele de inspecţie și certificare, autorizate de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.
 
Potrivit Legii cu privire la producţia agroalimentară ecologică, dreptul de utilizare a mărcii naţionale "Agricultura Ecologică - Republica Moldova" la produse, etichete și ambalajele produselor agroalimentare ecologice îl au agenţii economici care produc, procesează, importă, exportă și/sau comercializează produse agroalimentare ecologice înregistraţi la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Potrivit lui Valeriu Cosarciuc, marca naţională "Agricultura Ecologică - Republica Moldova" urmează să fie înregistrată de către Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală. Marca va aparţine statului şi va fi gestionată de către Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare. Condiţiile de utilizare a mărcii şi de obţinere a dreptului de aplicaţie a acesteia de către agenţii economici vor fi stipulate într-un Regulament ce urmează să fie aprobat de Guvern.

 

Reporter: Daniela DermengiSursa: UNIMEDIA (Foto: privesc.eu)

ABONAȚI-VĂ
Luni, 20 decembrie 2010 9:32
Vizualizări: 4665

Citiţi de asemenea

Oamenii de știință ruși au făcut totalurile unui experiment care a durat 24 de ani în pădurile din regiunea Moscovei. În...
65
Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
197
Arborele Dragonului atinge o înălțime de 20 de metri, iar diametrul bazei ajunge pînă la patru metri....
238