ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

OMS: Poluarea reduce aproape cu un an durata de viaţă a europenilor
 

Mai mult de 80% dintre europeni respiră aer al cărui nivel de poluare depăşeşte limitele admise, trage un semnal de alarmă biroul regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), preluat de BFM.

 

În medie, aerul poluat scade cu 8,6 luni durata de viaţă a unui cetăţean european, atrage atenţia OMS, în baza unui studiu cu privire la efectele poluării, ale cărui rezultate subliniază necesitatea unor politici naţionale mai eficiente în domeniu.

Autorii studiului, realizat sub auspiciile OMS, afirmă că expunerea pe termen lung la particulele fine (PM2.5), poate provoca ateroscleroză, complicaţii în timpul naşterii şi boli respiratorii la copii.

Într-o analiză cu date factice privind impactul poluării aerului asupra sănătăţii umane, se menţionează de asemenea o posibilă legătura între poluare şi dezvoltarea neurologică, funcţiile cognitive şi diabet.

Potrivit Centrului de informare al ONU, autorii studiului recomandă ţărilor din Europa elaborarea unor noi norme pentru concentraţia medie de ozon, subliniind totodată necesitatea unor noi standarde OMS pentru concentraţia de dioxid de azot (NO2) - un gaz toxic, produs în urma arderii pentru generarea energiei termice şi a combustiei la motoarele unor automobile.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

Vineri, 08 februarie 2013
Vizualizări: 1673

Știrile partenerilor noștri

Citiţi de asemenea

În întreaga lume, serviciile stomatologilor sînt foarte scumpe.... Ca toate serviciile în care cineva face pentru noi, c...
216
Cu 15 ani în urmă, întorcîndu-se dintr-o regată în Hawaii,  un tînăr yachtsman, fiul unui magnat chimic bogat, Char...
156
Cum ne-au învățat pe toți, vă amintiți? Muntele Everest este cel mai înalt munte de pe planeta noastră. Nu! De fapt, ace...
341
Cel mai vestit chirurg, profesorul Fiodor Grigorievici a avut aproape întotdeauna o greutate de aproximativ 65 de kilo...
327