ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

ONU: 14 milioane de oameni, ameninţaţi de foamete

Seceta din sudul Africii va avea efecte dezastruoase asupra culturilor de cereale, care asigură hrana pentru milioane de oameni. Situaţia este înrăutăţită de fenomenul meteo El Nino, care va continua până în luna aprilie sau mai.

În jur de 14 milioane de oameni din sudul Africii riscă să sufere de foamete, din cauza secetei amplificate de fenomenul meteo El Nino. Estimarea aparţine specialiştilor din cadrul Programului Alimentar Mondial (WFP) al Organizaţiei Naţiunilor Unite, care sunt îngrijoraţi de impactul pe care îl va avea lipsa ploii asupra agriculturii:

Situaţia e alarmantă: nu plouă deloc sau plouă foarte puţin, iar sezonul plantării cerealelor se apropie de sfârşit sau chiar s-a sfârşit în unele regiuni. Vom încerca să oferim un sprijin alimentar şi material mai mare celor mai afectate ţări, însă ne confruntăm cu serioase probleme de finanţare.

Africa de Sud de confruntă cu o secetă severă, după ce, în 2015, s-au înregistrat cele mai mari temperaturi din 1904, de când se efectuează măsurători, şi până în prezent. Cele mai afectate ţări sunt Malawi şi Madagascar, unde ar putea fi ameninţate 2.8 milioane, respectiv 1.9 milioane de persoane. În Zimbabwe, alte 1.5 milioane sunt în aceeaşi situaţie.

Specialiştii estimează că ţările vor fi nevoite să importe 6 milioane de tone de porumb, pentru a asigura jumătate din necesarul de consum al populaţiei. Preţul porumbului a atins ieri cel mai înalt nivel din toate timpurile, ajungând să valoreze 304 dolari tona.

În ţările africane sărace, cei care cultivă cereale sunt micii fermieri, care produc doar atât cât au nevoie pentru a asigura traiul familiei. Aceştia nu îşi permit să instaleze sisteme de irigare, ci se bazează pe ploi pentru a asigura productivitatea culturii.

Seceta a fost amplificată de fenomenul meteo El Nino, care a determinat o încălzire excesivă a oceanelor în estul şi centrul Pacificului. El Nino are loc o data la câţiva ani, aducând condiţii de secetă în sudul Africii şi condiţii de ploaie în estul continentului. Meteorologii estimează că starea vremii va fi aceeaşi până în luna aprilie sau mai, când în emisfera sudică se instalează toamna.

 

Sursa: green-report.ro

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 24 ianuarie 2016 13:00
Vizualizări: 1321

Citiţi de asemenea

Unguentul "Steluța" este unul dintre cele mai cunoscute unguente. A devenit vestit datorită eficacității sale în trata...
507
1. Shosha. Hibridul se autopolenizează. Începe să dea roadă în a 40-a zi. Coaja este subțire, cu spine și pubescență. Ca...
495
"Vă prezint mărul fericit (stînga) și mărul trist (dreapta). Acestea sînt două jumătăți ale unui măr. Pe 20 mai le-am pu...
520
O companie rusească care prestează servicii de telecomunicații, servicii digitale și media în Rusia, Armenia și Belarus ...
245