ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

ONU prezice prețuri ridicate la produse agricole în următorii 10 ani 

În următorul deceniu, prețurile la produsele agricole vor rămâne ridicate din cauza epuizării resurselor naturale.

După cum se menționează în raportul Organizației pentru Alimentație și Agricultură ONU (FAO), "Pronosticuri în agricultură pentru 2013-2022", rata de creștere a producției agricole globale va constitui în medie 1,5%. În perioada 2003-2012 aceeași cifră a fost de 2,1% pe an.

Experții prezic că din cauza încetinirii creșterii producției și cererii tot mai mari, "în termen mediu, prețurile la culturile agricole și produsele animaliere vor rămâne peste valorile medii istorice".

 

 

 

"Prețurile ridicate sunt un stimulent pentru creșterea producției, dar trebuie să facem tot posibilul ca fermierii săraci să beneficieze de creșterea prețurilor. Să nu uităm că 70% din populația lumii, cu un deficit de produse alimentare, locuieşte în zonele rurale din țările în curs de dezvoltare și o mare parte din ea sunt fermierii săraci ", - a declarat directorul general FAO José Graziano da Silva:

Noul raport evidențiază realizările Chinei în domeniul agriculturii. Din 1978, volumul producției agricole din țară a crescut de cinci ori. Conform previziunilor, rata de creștere a consumului în China va depăși creșterea producției cu doar 0,3% pe an, reflectând continuarea liberalizării sectorului agricol în China.

Raportul precizează că sub influența creșterii populației, veniturilor, urbanizării şi schimbării în dietă, consumul culturilor agricole majore va crește cel mai rapid în Europa de Est și Asia Centrală, precum și în America Latină.

Prin urmare, agricultura este ramura principală a economiei în viitor?
Poate fiecare dintre noi să înceapă să se gândească la o mică plantaţie privată?

 

 

Sursa: rodovid.me

 

Miercuri, 03 iulie 2013
Vizualizări: 1661

Citiţi de asemenea

  Experiența unică a unui fermier care își asigură familia și cîștigă din doar 60 de ari de teren...   ...
46
1. pH echilibratLămîia în sine conține acizi, dar de îndată ce începe să fie absorbită în organism, ea începe să se tran...
133
Curățiți 300-400 de grame de usturoi, dați-l prin mașina de tocat carne, puneți-l într-un borcan de litru și umpleți-l c...
145
Degradarea clădirilor istorice din capitală este o consecință a proastei conduceri a statului și a orașului din cei 30 d...
63