Oprirea dialogului interior
Mintea noastră e întotdeauna plină de gânduri și idei, acestea sunt ca un roi de albine ce bâzâie în cap. Și fiecare gând vrea să ne capteze atenția care sare de la un gând la altul. Ele umple mintea noastră cu vorbe deșerte, ne implică în propriul său proces și încep să ne controleze.
Oamenii ce au practicat oprirea dialogului interior și l-au luat parțial sub controlul său, au remarcat o îmbunătățire a stării și a potențialului energetic, indiferent de volumul efortului fizic pe care l-au depus în timpul zilei.
Metoda Nr. 1
Ați urmărit vreodată gândurile sale? Cum apar, în ce se transformă, ce asociații provoacă și unde parcurg în cele din urmă? Încercați să reflectați acest lucru. Foarte curând veți observa că majoritatea gândurilor apărute nici nu-s ale voastre. Ele sună în cap, înlocuind una pe alta. Pur și simplu urmăriți fluxul lor, nu vă agațați de nici una din ele, nu le accentuați. Urmăriți doar fonul general. După ceva timp, gândurile vor dispărea.
Metoda Nr. 2
Imaginați-vă un cerc negru în centrul unui spațiu virtual. Stabiliți o legătură dintre acest cerc și gândurile sale. Locația cercului în centrul spațiului indică lipsa de gândire, e starea noastră de origine, echilibrată. Dacă apare vreu-un gând imaginați-vă cum cercul se mută de pe locul său, să defocusează. Cu cât mai clar și mai puternic este gândul cu atât decentrarea e mai evidentă, dacă gândurile sunt nesemnificative, cercul vibrează slab. Sarcina noastră este de a configura cercul, de a-i păstra locul constant.
Metoda Nr. 3
Găsiți un loc liniștit. Așezati-vă (sau culcați-vă) ca să vă simțiți confortabil. Relaxați-vă. Stați 1-5 minute concentrându-și atenția asupra respirației sale liniștite. Dacă sunteți complet calm – ați ajuns la o stare de relaxare internă. Acum ascultați. În cap (în urechi) apare un sunet! Un sunet slab. La unii va fi un vuiet, la alții un chițuit, de obicei e un sunet al tensiunii, semi-vuiet, semi-piuit. Concentrați-vă asupra acestui sunet. Dacă ați reușit s-o faceți – gândurile vor dispărea.
Mai devreme sau mai târziu, dacă veți practica persistent metodele acestea, veți opri dialogul interior și-l veți putea controla. Momentul principal este de a nu fi leneși și de a practica metodele propuse.