ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Orașul, în care fiecare locuitor are propria livadă

Orașul Les Avanchets din Elveția este visul grădinarilor. Potrivit fotografului și ecologului francez Jean Artus Bertrand, aici fiecare locuitor are o mică livadă.

În oraș există o tradiție a face schimb de produse alimentare organice, lărgind, astfel, sortimentul alimentației sale sănătoase. Totodată, aceasta va contribui la integrarea socială. O idee minunată, nu-i așa?

Potrivit lui Artus-Bertrand, acest obicei se transmite de pe timpul Primului război mondial. După încheierea conflictelor din secolul 20, guvernul Elveției și a altor state europene, a împărțit loturi de pămînt la sate, pentru ca fiecare să aibă posibilitatea de a-și reface viața. Așa a început agricultura la orașe.

După o anumită perioadă de timp, după terminarea celui de-al Doilea Război Mondial, deja din Germania, acest model l-a moștenit și Uniunea Europeană. Așa au apărut binecunoscutele vile de 6 ari.

Acum, cînd produse naturale nu sunt atît de multe, posibil, a venit timpul să renaștem și să promovăm tradiția terenurilor pentru vile, pentru cultivarea legumelor și fructelor și pentru schimbul de semințe, dar nu pentru a le oferi drept șantiere.

Город, где каждый житель имеет собственный сад

Город, где каждый житель имеет собственный сад

Город, где каждый житель имеет собственный сад

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 25 martie 2016 15:00
Vizualizări: 1335

Citiţi de asemenea

Totul răspunde. Iar noi uneori nici măcar nu ne gîndim la ceea ce aducem pe lume......
36
În Elveția, o femeie a crescut doi lei.Autoritățile i-au confiscat pentru grădina zoologică. 7 ani mai tîrziu, o femeia ...
40
Oamenii de știință ruși au făcut totalurile unui experiment care a durat 24 de ani în pădurile din regiunea Moscovei. În...
680
Fundația Ecodava, în parteneriat cu Pretura sectorului Centru a organizat o acțiune ecologică în Parcul Valea Trandafiri...
772