ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Oraşul hobbiţilor pentru ovineOraşul hobbiţilor pentru ovine

 


Cea mai mare parte din trilogia "Stăpânul inelilor”  a fost filmată, după cum este bine cunoscut, în Noua Zeelandă. În special, anume acolo  a fost construit un întreg oraş subteran, care prezenta oraşul piticilor-hobbiţi. Şi, se pare că, ideea locuinţelor subterane  atât de mult a plăcut locuitorilor din această ţară că, acestea au continuat să construiască astfel de case după ce echipa de filmare, condusa de Peter Jackson, a părăsit Noua Zeelandă. Adevărat este că aceste locuinţe nu sunt proiectate pentru oameni, ci pentru animale domestice!


Oraşul hobbiţilor pentru ovine


Datorită trilogiei"Stăpânului inelelor” un val de hobbitomanie a cuprins lumea întreagă, şi, desigur, multe persoane au dorit să trăiască ca şi heroii mici ai filmului. Cel mai "corect" şi adevărat oraş al hobbiţilor este situat în oraşul Matamata din Noua Zeelandă, la ferma familii Alexander (Alexander Family Farm), unde au rămas 37 de case subterane, construite pentru a prezenta oraşul hobbiţilor în trilogia filmul "Stăpânul inelelor". Aceasta zona a devenit o adevărată atracţie pentru turişti şi pentru întreaga ţară.

Oraşul hobbiţilor pentru ovine

Însă căsuţele hobbiţilor  au fost folosite nu  pentru un muzeu al "Stăpânului inelelor", ci pentru un obiectiv mult mai important pentru neozeelandezii. Ele au fost convertite în  locuinţe pentru animale domestice şi, în special, pentru oi. Deoarece Noua Zeelandă este renumită pentru creşterea ovinelor şi, în general, agricultura. În acea ţară chiar şi terminalul aeroportului a fost făcut în formă de o pereche de nuci.

Oraşul hobbiţilor pentru ovine

Şi nu este surprinzător faptul că casele hobbiţilor au primit o astfel de aplicaţie practică! În timpul verii în aceste instalaţii subterane este răcoare, iar  iarna - cald. Un strat gros de pământ protejeaza oile de schimbări extreme de temperatură, ploaie şi zăpadă.

Oraşul hobbiţilor pentru ovine

Şi, în plus, ideea grajdului subteran atât de mult a plăcut neozeelandezilor că acum în întreaga ţară fermierii sapă adoposturi subterane pentru animale domestice.

Oraşul hobbiţilor pentru ovine

Astfel că în curând pe harta politică a lumii va înterveni o mică schimbare, înlocuind, cuvintele "Noua Zeelandă" cu cele mai familiare şi uşoare de înţeles, "Shire" sau „Hobbitania”!

 

 

Sursa

Sâmbătă, 06 noiembrie 2010
Vizualizări: 5926

Citiţi de asemenea

Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
65
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
29
De hramul orașului Chișinău, Compania ”Viorica Cosmetic” a deschis primul magazin Viorica cu un concept nou, conceptul d...
59
Chișinăul nostru , desigur, estre un oraș vechi, cu o istorie bogată. Cunoaștem multe despre el din lucrările istoricilo...
105