ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Orașul satelit durabil pentru o metropolă supraaglomerată Chengdu
 

Firma de Arhitectură din Chicago Adrian Smith + Gordon Gill Architecture a dezvoltat un plan de creare a orașului satelit durabil Chengdu Tianfu District Great City care va deveni noul district autonom al metropolei suprapopulate Chengdu. Proiectul este văzut ca un prototip, care va fi implementat în alte locații din întreaga țară.

 

 

Nu este un secret că China se confruntă cu un boom de construcție masivă și are apetitul foarte mare pentru energie produsă acum în principal de centralele electrice pe bază de cărbune. În plus, clasa medie este în creștere rapidă, cu ea cresc anual și vânzările auto. Toate aceste lucruri au un efect lamentabil asupra mediului înconjurător: smogul periculos a acoperit deja Beijing și multe alte orașe mari cu o pătură groasă ...

Anume datorită faptului că în prezent China se confruntă cu probleme ecologice enorme, planurile de salvare a Imperiului Celest devin tot mai ambiţioase. Și unul dintre ele este proiectul Chengdu Tianfu District Great City, care va ajuta la evitarea consumul excesiv de energie și a emisiilor de carbon mari asociate cu creșterea haotică a suburbiilor. Potrivit arhitecților, compania Beijing Vantone Real Estate este gata să efectueze lucrările de construcţii.

 

Устойчивый город-спутник для перенаселённого мегаполиса Чэнду

 

 

O reducere semnificativă a poluării în districtul ecologic va fi realizată datorită faptului că a ajunge pe jos de la un punct al oraşului la altul va fi posibil în doar 15 minute. Toate obiectele rezidențiale de asemenea vor fi situate la doar câteva minute de mers pe jos de la un parc public – acest lucru va elimina complet nevoia în transportul privat.

Datorită tehnologiilor care permit de a construi clădiri verzi, precum și a utiliza panouri solare și alte surse de energie regenerabilă, Chengdu Tianfu District Great City va folosi mai puțin cu 48% de energie decât masivele urbane convenționale cu o populație similară. În afară de eficiența energetică mai mare a clădirilor, orașul va utiliza căldura acumulată în timpul verii pentru a asigura încălzirea, electricitatea și apa caldă în sezonul rece.

Districtul ecologic va produce deșeuri mai puțin cu 89%: la marginea de nord-vest a oraşului se planifică amplasarea obiectelor de prelucrare a deșeurilor solide pentru a produce electricitate, în astfel de mod arhitecții intenţionează să reducă amprenta de carbon Chengdu Tianfu cu 60%. Tot acolo va fi construită staţia de epurare a apelor uzate, care apoi pot fi folosite în scopuri tehnice și vor reduce consumul apei de urbe cu 58%.

 

Устойчивый город-спутник для перенаселённого мегаполиса Чэнду

 

 

O atenție deosebită creatorii au acordat planificării orașului, care va fi înconjurat cu 480 de acri de peisaje naturale: dealuri, corpuri de apă și zone verzi vor deveni o barieră naturală care va separa districtul ecologic de la metropola zgomotoasă. Din cele 320 de acri destinate oraşului însuşi, vor fi construite doar 60%, restul de spațiul va fi rezervat pentru parcuri și drumuri pentru pietoni, transportul public electric și cicliştii.

Conform estimărilor arhitecților, construcția va dura aproximativ opt ani, după ce orașul va fi capabil să găzduiască aproximativ 30 000 de familii, în total peste 80 000 de persoane. Se așteaptă ca cele mai multe dintre ele vor lucra în cadrul orașului, deoarece programul de dezvoltare Chengdu Tianfu District Mare City include încăperi pentru comerţ cu amănuntul, spaţii de birouri, obiecte de industrie uşoară și centrul medical.

 

Устойчивый город-спутник для перенаселённого мегаполиса Чэнду

 

"Tot mai mulți chinezi se mută de la țară în orașe mari. Acest lucru înseamnă că există o nevoie reală de exemple de planificare urbană multifuncțională durabilă", - spun arhitecţii. - "Proiectul nostru dovedește că un oraș mare, cu o înaltă densitate de construcţii, nu trebuie neapărat să dăuneze mediului înconjurător și să se înstrăineze de la natură. În Chengdu Tianfu District Great City se iau în considerare nevoile demografice ale populației: el va deveni un habitat ideal pentru familii mari – tinerii căsătoriţi cu copiii lor și bunici!".

 

 

Sursa: energy-fresh.ru

 

Luni, 03 iunie 2013
Vizualizări: 2555

Citiţi de asemenea

Președintele Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, Vas...
66
Ayurveda învață metode foarte exacte de detectare a unui proces dureros înainte de apariția oricăror semne externe ale b...
197
Iahtul electric SolarImpact cu o lungime de 24 m este un concept creat pentru a fi drept primul iaht oceanic de acest ge...
86
Președintele Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare a Consiliului Municipal Chișinău, Vasile Chirt...
88