ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Oxigen catastrofă EarthAcest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Prin schimbarea compoziţiei de aer a fost stabilit cronologia exactă a originii vieţii.

Profesorul Robert Frey, de la Universitatea din Copenhaga, împreună cu colegii din Danemarca, Marea Britanie şi Uruguay a dezvoltat o noua tehnica pentru studierea trecutul geologic al planetei, rapoartele de revista Nature. Pentru a face acest lucru, au urmat Starea atmosferei în ultimii 3800000000 ani. Şi mai ales - pentru oxigen. Deoarece numărul lui este în continuă schimbare, ea are un impact mare asupra dezvoltării vieţii. De exemplu, creşterea concentraţiei de oxigen în atmosferă duce la oxidarea crom în roci de pe Pamant. Este pentru aceste crestaturi "cercetatorii au decis pentru a afla exact atunci când planeta a devenit primul organisme de a trăi şi ceea ce au.

Cronologia apariţiei de oxigen este cunoscută. Recall repere. 4000000000 ani în urmă, în atmosfera Pământului aproape nici oxigen. Pământ anvelopă metan. Şi doar 2,5 miliarde de ani nivelul de oxigen crescut la 10% din moderne. Şi după 780 milioane de ani, sa devina la fel de mult acum. Deci, astăzi, aerul nostru este de 21% de oxigen şi 78% de azot. Diverse - heliu, argon, neon, metan şi dioxid de carbon.

Astfel, numaratoarea cronologia şi cantitatea de gaze în aer, oamenii de stiinta au descoperit ca simpla bacterii prima capabile de fotosinteza, au existat peste 300 de milioane de ani înainte de catastrofa de oxigen - o creştere accentuată a concentraţiei de oxigen din atmosfera Pământului la începutul anilor Proterozoic. Aceste microbi unic ar putea face cu uşurinţă într-un fel, fără vitală pentru organismele de gaze moderne.

De asemenea, studiul a constatat că acumularea iniţială de oxigen din atmosfera a avut loc treptat, şi a început cu mult înainte de catastrofa de oxigen, chiar 2,8-2,6 miliarde de ani - mult mai devreme decât ar fi fost asumate. Şi a lovit un alt fapt de oamenii de ştiinţă: prin 500 milioane ani, după catastrofa, nivelul de oxigen a scăzut la neglijabilă, şi apoi a crescut la valori de astăzi. Motivul pentru care acest fenomen nu este clar încă.

Dar dacă sa constatat că concentraţia actuală de oxigen în aer şi cantitatea de gaze dizolvate în oceanele au ajuns la nivelul actual de aproximativ 580 milioane ani în urmă. Si apoi, viaţa reală a început pe planeta noastră.

- Noi nu sari la concluzii, pentru că nu există încă multe lucruri noi nu ştim - a declarat Kurt Konhauzer de la Universitatea din Alberta (Canada). - Dar dacă datele sunt corecte, va trebui să-şi reconsidere ideile lor cu privire la condiţiile de mediu, existente 1900000000 ani în urmă.

news.mail.ru

Marţi, 15 septembrie 2009
Vizualizări: 4192

Citiţi de asemenea

Schimbarea bruscă a climei a schimbat indicatorii de temperatură, chiar dacă Pămîntul se află acum  cel mai departe...
39
"Un hectar de pădure de cedru, în timpul zilei, produce aproximativ 30 kg de substanțe volatile organice cu proprietăț...
36
În adresa redacției Noi.md a parvenit o cerere din partea companiei S.R.L. „Solomon Construct” cu privire la dezmințirea...
38
Acesta nu este photoshop. Copacul-curcubeu de eucalipt are într-adevăr o scoarță multicoloră. Cînd se maturizează, el ca...
115