ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pădurile Moldovei, fără ajutor: Cît de „grijulii” sînt unii pădurari

Unii le îmbogățesc, alții le sărăcesc! Bătrîne, triste și fără ajutor, pădurile Moldovei luptă zilnic cu răufăcătorii, cei care fie le îngroapă în deșeuri, fie le defrișează abuziv.

Chiar dacă se încearcă întinerirea pădurilor, sădindu-se mii de copaci toamna sau primăvara, se găsesc, totuși, persoane care fac mai mult rău decît bine. Zilele trecute, un internaut scria despre faptele unui pădurar pe care îl urmărea de ceva vreme și care cu regularitate doboară la pămînt copacii tineri și frumoși pentru a face bani.

Bărbatul spune că, în loc să se ocupe de curățarea arborilor uscați, pădurarul „responsabil”, pe care îl pîndește de o bucată de vreme, îi alege doar pe cei plini de viață și îi taie. Ulterior, acesta îi „împachetează” frumos și îi pregătește de vînzare. 800 de lei ia pentru un cub de lemne sănătoase, care ar mai fi putut trăi multă vreme în pădure.

Continuare: noi.md

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 13 noiembrie 2020 9:00
Vizualizări: 974

Citiţi de asemenea

În 2007 am cumpărat teren extravilan. Am decis să nu cumpărăm un vagon de construcție, ci să construim o casă de vară ...
270
Potrivit cercetătorilor, ea este mult mai veche decît piramidele egiptene. De asemenea, oamenii de știință au aflat ...
280
El a căzut la fund, pierzînd totul în viață...Nu și-a pierdut doar sufletul și dragostea pentru muzică......
474
Insula plutitoare din Argentina este un fenomen natural unic care a provocat o mulțime de controverse. Experții nu pot g...
288