--> -->
ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pămîntul, aflat într-o gaură neagră din alt Univers?
 

 

Universul nostru, cu tot cu planeta Pămînt, se află într-o gaură neagră, ce există de fapt într-un alt univers, crede fizicianul Nikodеm Poplawski, de la Universitatea Indiana, SUA.

 

Astfel, Universul nostru a dobîndit timpul din gaura neagră-mamă din care s-a născut. Teoria sa presupune existența Planetei noastre într-o gaură de vierme a unei găuri negre. Aceasta, la rîndul ei, se găsește într-un Univers mai mare, conform Daily Galaxy. 

Gaura de vierme a fost propusă de Albert Einstein și Nathan Rosen în 1935 ca soluție pentru a călători în timp.

Poplawski spune că în interiorul fiecărei gauri negre poate exista cîte un Univers. În elaborarea teoriei sale, el a folosit o adaptare a teoriei generale a relativității a lui Einstein.

Astfel, găurile negre imense din centrul Căii Lactee, galaxia noastra, și din altele, pot fi punți spre diferite Universuri.

Din păcate, teoria sa nu poate fi testată, în clipa de față, omenirea neavînd încă acces la ceea ce se găsește într-o gaură neagră.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

ABONAȚI-VĂ
Joi, 24 mai 2012 9:29
Vizualizări: 3272

Citiţi de asemenea

Locuitorii din comuna Ivancea se confruntă cu o gravă provocare de mediu: o gunoiște provoacă neliniște și revolta în rî...
113
Copilăria fericită, conform viziunii IA... ...
176
„Ei bine, a dispărut burta sau a rămas?”A fost prima întrebare pe care mi-a pus-o cea mai bună prietenă când am sunat-o ...
163