Până în 2020 energia eoliană va asigura 12% din cererea de electricitate

/ Vizionări: 4816

Ветроэнергетика до 2020 года обеспечит до 12% спроса на электроэнергию

 

Volumele de producție a energiei la centralele electrice eoliene (CEE) în 2020, probabil, vor creşte de 3 ori și vor oferi până la 12% din consumul global, se spune în raportului comun al Consiliului Mondial pentru energie eoliană (GWEC) şi Greenpeace International.

 

Energie regenerabilă din plante vii
Energie regenerabilă din plante vii

"În a patra ediție a raportului GWEC se declară că până în 2020 energia produsă la fermele eoliene poate oferi până la 12% din consumul total de energie electrică, la nivel mondial. Totodată, vor fi create 1,4 ml de locuri de muncă noi și reduse anual mai mult de 1,5 miliarde de tone de emisii de gaze cu efect de seră, ceea ce este de 5 ori mai mult în comparaţie cu nivelul pe care îl avem astăzi. Până în 2030 energia eoliană va produce 20% din producția totală de energie electrică ", - se menţionează în raportul organizației ecologice.

Raportul examinează trei opțiuni pentru energia eoliană în viitor, semnalând indicii care vor caracteriza anii 2020, 2030 și 2050. În prima versiune, dezvoltarea viitoarei energii eoliene se va petrece în conformitate cu scenariul unei "politici noi", publicat în raportul Agenției Internaționale pentru Energie (AIE), care a examinat starea industriei energetice mondiale. În plus, experții GWEC au creat două scenarii proprii dezvăluind caracteristicile de dezvoltare moderată și progresivă a industriei.

Scenariu IEA se bazează pe estimările vectorilor actuali ale energiei eoliene în special şi politicii ecologice în general. În conformitate cu scenariu, energia eoliană va produce 1,4 mii TWh (1 TWh este egal cu 1 miliard de kilowați-ore) de electricitate, în comparaţie cu 480 TWh produşi în 2011. Acest volum corespunde aproximativ cu 6-6,4% din consumul mondial de energie electrică, la ziua de azi este rata energiei eoliene în bilanţul energetic UE. Până în 2030 volumele de producție a energiei electrice vor crește până la 2,4 mii TWh, ceea ce corespunde cu 8,9% din consumul energiei electrice la nivel mondial.

 

 

Sursa: naturelover.ru