Panforte – un deliciu italian minunat. El conține un munte de nuci, fructe uscate și pomușoare!
Beneficiile curg rîu!
Ingrediente:
Alune – 125 g
Migdale — 125 g
Caise uscate — 100 g
Smochine— 100 g
Zahăr — 100 g
Făină de grîu— 60 g
Cacao— 40 g
Coajă de lămîie— 2 lingurițe
Scorțișoară — 2 lingurițe
Ghimber – 1 linguriță
Zahăr pudră - 40 g
Miere – 2 lingurițe
Mod de preparare:
Prăjim alunele pe tigaie pînă cînd se scoate coaja. Străduiți-vă să scoateți toată coaja. Tocați mărunt migdalele, alunele, fructele uscate și amestecați totul.
Pentru blat. În făină adăugăm cacao, ghimberul, scorțișoara. Amestecăm cu nucile și fructele uscate.
Încălziți mierea și adăugați zahărul. Amestecați pînă la formarea caramelei.
Așternem folie de pergament în formă și turnăm masa de nuci, apoi adăugăm caramela și mestecăm repede.
Coacem la temperatura de 150 de grade timp de o oră și jumătate.
Poftă bună!
sursa: coocook.me