Panouri solare flexibile
Panourile solare flexibile pot deveni un material excelent pentru acoperișul dumneavoastră. Pentru aceasta, pelicula solară pur și simplu se aplică pe acoperișul tradiționale, ardezie și metal.
Vedeți mai jos cîteva exemple cum are loc acest lucru.
Partea de sud a acestui acoperiș este acoperită cu o peliculă solară, care generează pînă la 4 kWt de energie electrică.
În Vermont, SUA, există o comunitate mică Hinesburg, unde toate cele 6 case sunt acoperite cu asemenea peliculă solară. Locuitorii se asigură cu energie anul întreg. Particularitățile ecologice a acestor locuințe includ încălzirea geotermală, dușumea caldă și ferestre termopan în trei straturi. Ferestrele sunt orientate spre sud și acest fapt ajută la încălzirea casei în perioada rece.
Pelicula solară nu deteriorează nici chiar fațada unei case ce datează din 1930. Totodată, ea se poate răscumpăra timp de 10 ani, la prețul actual. Însă din an în an, elementele fotovoltaice se ieftinesc și devin mai accesibile.
Pelicula solară poate fi integrată în orice design și este practic invizibilă. Acoperișul ar putea deveni un element al sistemului de încălzire. Pentru aceasta, inițial, pe acoperiș se montează țevile ce sunt conectate la sistemul de încălzire al casei, iar deasupra sunt fixate panourile solare, care vor colecta energia solară.
Freiburg – orașul solar, orașul viitorului
Satul solar Sonnenschiff, Freiburg din Germania a ost construit de arhitectul Rolf Dish. Toate cele 58 de case produc mai multă energie decît consumă. În total, ele generează 420 000 kWt /oră de energie solară sau 445 kWt pe an. Locuitorii nu au mașini private, în schimb funcționează sistemul Car-Sharing.
În lume există destul de multe companii, ce creează diferite tipuri de panouri și pelicule solare. Asortimentul lor se extinde, productivitatea crește, iar prețurile devin mai accesibile.
Deși mulți dintre producătorii panourilor flexibile nu au dealeri în țara noastră, producția lor poate fi comandată pe Ebay.
Sursa: uduba.com