ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Parcul suspendat din New York şi-a lărgit domeniile (+ Video)Parcul suspendat din New York şi-a lărgit domeniile

 

Ceea ce cândva a fost considerat un element al mediului urban, nu prea atrăgător, actualmente se recomandă turiştilor ca o vizită obligatorie (toate fotografiile lui Leonel Ponce, Jill Fehrenbacher, Jessica Dailey / Inhabitat).


Cândva acest drum deasupra oraşului au vrut să dărâme complet pentru a nu strica priveliştea. Dar s-au găsit entuziaşti care au pornit campania pentru conservarea şi regenerarea  acestei linii pline de gunoi şi de buruieni.

Livada suspendată din New York - parcul minunat High Line – la 6 iunie 2011 a fost deschisă secţiunea a doua. S-a dovedit a fi frumoasă.

Parcul suspendat din New York şi-a lărgit domeniile
Arhitecţii şi designerii implicaţi în crearea parcului "linia High Line" au reuşit să  potrivească tema verde, ierburi, flori, copaci, elemente arhitecturale moderne cu  "monstru de fier" vechi.


Zona  de recreare  "plutitoare", creată în anul 2009 pe baza liniei de cale ferată, care trece pe stâlpi deasupra străzilor din New York, şi, uneori, se scufundă în porţile clădirilor.

Parcul suspendat din New York şi-a lărgit domeniile
Cum şi a fost conceput, autorii au prevăzut o varietate de ferestre şi balcoane care permit vizitatorilor parcului să observe ceea ce se întâmplă pe străzi, pieţe, în curţi , amplasate sub ei. În general a fost creată o atmosferă plăcută, în contrast cu zgârie-nori şi case tradiţionale din jurul liniei de cale ferată.

 

Parcul suspendat din New York şi-a lărgit domeniile


Acum, mii de locuitori şi oaspeţii  vin cu plăcere să rătăcească de-a lungul căilor de "linia High Line", care combină gresie cu iarbă, dar pe unele locuri sunt lăsate, în mod deliberat, şinele ruginite neatinse, care trec dea-lungul păturilor de flori, bănci, scări, balcoane şi lanterne.

 

Parcul suspendat din New York şi-a lărgit domeniile

 

 

 

Autor: Leonid Popov

Sursa: membrana.ru

Joi, 30 iunie 2011
Vizualizări: 2235

Citiţi de asemenea

Legumele prezentate în acest articol sînt din ce în ce mai puțin prezente pe mese în zilele noastre. Dar în zadar, pen...
120
Fiecare are nevoie de momente pentru relaxare și detașare de rutina zilnică. Pentru realizarea acestui lucru, fiecare op...
107
Vreți ca copilul să reușească în viață? Atunci toată copilăria mîngîiați-l, îmbrățișați-l, acceptați-i sentimentele. Nu ...
216
În Republica Moldova început Campania națională de plantare a arborilor „Prin sădirea de pădure salvăm Moldova”, o acțiu...
81