ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Participă la marea campanie de salubrizare a malurilor râului Bîc
 

Locuiești în Chișinău?

Ești deranjat de deșeurile care au împânzit malurile râului Bîc?

Îți dorești să trăiești într-un oraș european și curat?

Vrei ca râul Bîc să fie curat, iar tu să te poți plimba pe jos sau cu bicicleta pe malurile lui, împreună cu familia sau prietenii?

Te-ai săturat de critică și de inacțiune?

Ești dispus să te implici chiar tu la schimbarea situației?

Atunci nu sta acasă! Vino pe 4 aprilie la ora 10.00 la Marea Campanie de Salubrizare a malurilor rîului Bîc! Acțiunea se va desfășura pe ambele maluri ale râului Bîc, de-a lungul străzii Calea Basarabiei, de la Tutun CTC spre ieșire din mun. Chișinău, pe o porțiune de cca 10 km, care este o zonă afectată de diverse deșeuri.

Centrul Național de Mediu invită toată lumea care știe nu doar să critice și să comenteze, dar și care este gata să muncească cu sârguință să se alăture la acțiunea de salubrizare a malurilor râului Bîc. Până la acest moment, campaniei noastre s-au alăturat tineri activi care își fac studiile în colegiile și liceele din mun. Chișinău alături de companiile private „Microinvest” și Glasscontainer”, ONG-urile „SEAM” și „EcoContact”, Ministerul Mediului, Inspectoratul Ecologic de Stat, Agenția Ecologică Chișinău și Agenția „Apele Moldovei”.

Sperăm mult ca elanul lor să fie molipsitor și să vedem alături de ei mulți alți cetățeni responsabili, companii private, instituții de diferite niveluri din orașul Chișinău dornici sa-și suflece mânicile pentru câteva ore și să-și aducă personal contribuția la curățarea malurilor râului nostru. Succesul vine dacă suntem uniți, dacă există responsabilitate civică și spirit de echipă! Iar schimbarea vine doar dacă depunem un efort! Echipamentul necesar pentru desfășurarea acțiunii va fi asigurat de Centrul Național de Mediu.

De asemenea, Centrul Național de Mediu face un îndemn reprezentanților mass-media să se alăture campaniei și să mediatizeze această acțiune pentru a convinge și mai mulți cetățeni ai Chișinăului că schimbarea atitudinii vine din responsabilitatea și munca fiecăruia, indiferent de domeniul de activitate şi indiferent de funcţiile pe care le ocupă.

Te așteptăm deci, sâmbătă, 4 aprilie la ora 10.00 la Marea Campanie de Salubrizare a malurilor râului Bîc! Startul acțiunii se va da de la primul pod de trecere peste râul Bîc amplasat pe str. Calea Basarabiei (la intersecția cu str. Tăbăcăria Veche, vezi harta), unde echipa CNM te va echipa cu saci, mănuși, zâmbet și optimism pentru a readuce la viață râul nostru!

Pentru detalii ne puteți contacta la nr. de tel.: 022 83 67 27 sau la mob.: 060176393. Persoană de contact: Alla Vacarciuc, Coordonator Comunicare, Centrul Național de Mediu.
 

Sursa: ecopresa.md

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 03 aprilie 2015 11:07
Vizualizări: 2047

Citiţi de asemenea

Mediul înconjurător poluat, lipsa activităților fizice, situațiile de stres permanent, provocate de evenimentele care au...
61
Sezonul estival a început anul acesta mai devreme datorită primăverii neobișnuit de calde. Toate destinațiile de vacanță...
126
Mass-media, „canalele de divertisment”, blogurile imorale și stupide distrug oamenii spiritual, transformându-i treptat ...
93
Acesta este un loc uimitor, unde formele ciudate ale stâncilor stârnesc imaginația cercetătorilor. Cubul are o înălțime ...
75