ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Păstrarea casa noastră — planeta Pamant



Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Aducem în atenţia dumneavoastră un articol Nikolenko Valeria Coordonator Centrul de transformări, pentru a identifica tendinţele globale ale civilizaţiei moderne, cu resurse naturale limitate ale planetei noastre.

Realitatea din timpul nostru arată că ideologice, filozofice şi principiile morale ale civilizaţiei tehnocratice, care vizează intensificarea în continuare şi creşterea impactului uman asupra naturii, au eşuat. Omenirea se confruntă cu o alegere care a dus la o rezoluţie cu privire la emiterea propriilor sale de supravieţuire şi dezvoltare socială în continuare. În acest caz, toată lumea - dacă constient sau inconstient - va fi forţat să joace, de asemenea, un rol în această dramă a civilizaţiei umane: rolul distrugatorul sau protector al propriei dumneavoastră acasă - planeta Pamant.

Rezultatele impactului uman asupra proceselor naturale distructive sunt ilustrate prin numeroase fapte. Într-o declaraţie directorul general al Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu forum participanţilor K. Töpfer din Convenţia privind diversitatea biologică a spus că planeta în fiecare an începând cu anul 2000, dispar 60 mii de specii. Experţii au prezentat de cercetare care arată că în anul 1986 a petrecut 30% mai multe resurse decât permise de resursele disponibile de pe Pamant. Odată cu dezvoltarea tehnologiei de oameni au început deja să folosească mai mult de pământ decât resursele planetei este capabil să producă. În secolul al XX populaţia lumii sa triplat, iar consumul de resurse regenerabile de apă numai - de 6 ori. La sută deficit de 100 resurse ar fi de aşteptat în 30 de ani şi aceasta va cauza crizei la scara mare. Dacă oamenii nu se schimba stilul lor de viaţă, ei vor în curând "nevoie de un alt" planeta, oameni de ştiinţă avertizează (raportul "Planeta vie - 2008" World Wildlife fondului (WWF)). Permanente aruncarea mediului, fabricate dezastrele provocate de om nu permit natura pentru a arăta de regenerare factorilor naturali.
O preocupare majoră a comunităţii internaţionale este ridicat ritm fără precedent al încălzirii globale observate în ultimele decenii. Pe termen lung de monitorizare studii au evidenţiat o tendinţă clară de creştere a temperaturii medii anuale, astfel încât în cursul secolului al XX-lea, acesta a crescut cu 0,7 grade Celsius. O proiectate lume centre de cercetare de lider în secolul XXI încălzirea este de aşteptat să continue 2-5 grade. Potrivit experţilor de Grupul interguvernamental privind schimbările climatice (IPCC), Organizaţia Naţiunilor Unite temperatura creşte cu doar 1,5 grade, comparativ cu nivelul din 1990 pentru a furniza un pas de dispariţie o treime din toate speciile care trăiesc pe Pământ. În acelaşi timp, mai mult de un miliard de oameni se vor confrunta cu un risc de penurie de apă şi alimente.
Un indicator-cheie al încălzirii globale este creşterea nivelului mărilor, care, în cazul de topire intensivă a gheţarilor, chiar şi în acest secol poate atinge o marcă de 2 metri, iar pe termen lung - 6-8 metri. (Potrivit ONU, în ultimii 20 de ani de secolului al XX-anuale de topire a gheţarilor medie este de 0,3 metri, în anul 2000 de 0,5 metri, iar acum accelerat până la 1,5 metri pe an.). Acest proces duce la desalinizare de ocean şi slăbirea curenţilor oceanici. Astfel, numai încetinirea cald Gulf Stream va reduce temperatura medie în Europa.
Schimbările climatice ar putea distruge jungla amazoniana şi, chiar dacă oamenii pot opri tăierea copacilor şi de a reduce emisiile de dioxid de carbon şi de metan - oamenii de stiinta britanici se tem "centru Hadley". După o uşoară creştere a temperaturii de pe Pământ ar putea distruge vasta arie de ploaiedin cauza secetei pădure.
Astfel, nu este despre efectele încălzirii globale, ci despre fenomenul de dezechilibru climatice globale.
Ştiinţa modernă oferă o mai multe motive solide pentru a confirma că principalul factor care influenţează clima, este civilizaţia industrială, şi anume, activităţile umane legate în principal de gaze cu efect de seră din arderea combustibililor fosili. Oamenii de stiinta din SUA, Franţa şi Marea Britanie a ajuns la concluzia că schimbărilor climatice de pe planeta noastră este inevitabilă, deoarece nivelul de dioxid de carbon a atins o concentraţie critică. Acum, spun experţii, omenirea are puterea de a reduce gradul de impactul schimbărilor climatice, dar în curând, şi această oportunitate ar putea să dispară.

Сохраним наш дом – планету Земля

Sociale, politice, precum şi implicaţiile economice ale schimbărilor climatice este în creştere tensiune internaţională şi potenţialul de a provoca conflicte la nivel mondial peste alocarea de resurse, să conducă la migraţie spontane de refugiaţi de mediu ca urmare a deficitului de resurse naturale.
În comunitatea ştiinţifică se dezvoltă la un consens privind limitarea schimbărilor climatice antropice în anumit interval relativ sigure de mai puţin de 20C. Cu toate acestea, problema schimbărilor climatice nu poate fi rezolvată numai prin metode ştiinţifice. Căutarea de soluţii este obiectul unui acord politic, necesită un consens la nivel global - armonizarea şi dezvoltarea unor poziţii comune de către liderii lumii. Ca urmare a summit-ului climatice recente de la Copenhaga dezvoltate şi ţările în curs de dezvoltare nu a reuşit să convină asupra teme principale: domeniul de aplicare şi ritmul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, finanţarea de adaptare din ţările cele mai vulnerabile la schimbările climatice, controlul internaţional asupra cheltuielilor de ajutor. Declaraţia politică, convenite la Copenhaga, nu are forţă juridică. Această conferinţă a demonstrat incapacitatea de a elitelor politice, cu o viziune moderna de a oferi mecanisme eficiente de a aborda această problemă.
Din păcate, conferinţa Ucraina a luat primul loc la poziţia de cel mai rău posibil să se negocieze: ţara intenţionează să reducă emisiile de gaze cu efect de seră până în 2020 cu 20% faţă de 1990, ceea ce înseamnă creşterea efectivă a acestora de 75% faţă de nivelurile actuale.
O incercare de a dezvolta un nou acord internaţional care să înlocuiască Protocolul de la Kyoto poate fi de succes în cazul conducerii de către liderii lumii şi Ecologism ideologice strategia ideologică - o noua calitate de expresie politică, care vizează protecţia mediului natural.
noi abordări, trebuie să se integreze orientările moderne de valoare, combina interesele divergente ale factorilor politici majori în domeniul mediului.
Cu toate acestea, noi aşezări în care nu ar trebui să reprezinte un compromis, bazate în principal pe interese materiale. În creştere pe termen lung de conştiinţa generaţiei actuale ar trebui să fie o condiţie prealabilă pentru a crea un consens moral şi etic să o societate care este gata să promiţătoare soluţii la problemele de securitate globală.

Într-un câmp de înţelegere a vieţii filosofice ecologice în secolul XX, au fost ridicate întrebări cu privire la necesitatea de reglementare a activităţilor de transformarea omului, gradul de creştere a producţiei, bazat pe consumul tot mai mare de natura. Deja în 70 de ani în Clubului de la Roma au fost destul de clar marcate cu scenarii de dezastru ecologic este posibil ca treptat şi se apropie în mod constant civilizaţiei moderne. Ieşiţi observate în modul de restricţiile privind real de energiesumului a naturii şi a minimiza emisiile dăunătoare, critică o încălcare de echilibru dinamic a biosferei. Idealurilor proclamate de tranziţia la tehnologii ecologice, o atitudine de respingere din tehnocratice faţă de natură şi om.
Dar, în acest context, a apărut un nou set de probleme referitoare la condiţiile, posibilităţile şi modalităţile de punere în aplicare de acest ideal. Este posibil pentru a limita consumul de resurse naturale, cu creşterea presiunii demografice? Cum să fie decontate principiile dominante pe piaţă cu cerinţele de limitare a creşterii continue a producţiei şi a consumului? Cum trebuie structura valorilor civilizaţiei tehnocratice, până acum sa concentrat pe creşterea de transformare a naturii? Ce noi imperativele morale şi norme juridice trebuie să fie dezvoltate pentru a asigura supravieţuirea ecologic al umanităţii?

Сохраним наш дом – планету Земля Deci, în mileniul III, omenirea trebuie să găsească un răspuns adecvat la provocarea de mediu ", care a apărut înainte de civilizaţie. Acest lucru este important mai ales că relaţia dintre om şi natură sunt unul dintre cei mai importanţi factori determinarea statutului de civilizaţie. Din calculele cele mai riguroase, am deja ştiu că nici un deşeu-tehnologii şi alte acţiuni de mediu, în ciuda lor absolută necesitate vitală şi singure nu pot rezolva problema de a salva relaţia dintre om şi natură. Ar fi, probabil, mult mai mult. Având în vedere dezechilibrul curent în producţia şi consumul cu ciclurile naturale ale biosferei, aceste măsuri vor beneficia nu numai o perioadă de timp pentru o restructurare mai radicală a întregului sistem, şi cea mai mare măsură - a constiintei umane, dezvoltarea fundamental nou cadru de interacţiune între om şi natură, un model fundamental diferită de civilizaţie. Idealurile de dezvoltare civilizaţional noi ar trebui să fie principiile şi tehnologie, în care factorul de mediu este o condiţie de bază şi este necesar pentru progres.
După cum sa menţionat de către sociologi, suntem intră acum pe una din perioadele cele mai importante şi mai provocatoare în dezvoltarea civilizaţiei umane. Din acest motiv, o persoană are nevoie de conştientizare şi de acceptare de noul său rol în procesul de înţelegere categorii de bază de a fi. Criza a ştiinţei şi culturii, defalcare a sistemelor politice tradiţionale şi religioase ale lumii, din nou, a arătat în mod clar toate delicatetea si fragilitatea sistemele umane de filozofie şi punctul de vedere al realităţii înconjurătoare, a subliniat caracterul lor nefixate şi mobile.
Astăzi, de conştientizare a individului se află sub impactul enorm de la realitatea financiar global. De producţie a crescut de viteză, mai puţin dependentă de nevoile umane, mai multe cauze şi mai mult ei. De data aceasta influenta nedivizată mass-media, publicitate şi tehnologii electorale total. Omul, în acest context, că are valoare şi sens doar ca un alegător şi cumpărător. Astfel, omul devine un obiect de manipulare şi exploatării de către structurile convenţionale externe şi personalităţi. Şi dacă vom compara dinamica şi puterea de cele două procese - şi anume, biologice, psihologice şi ameninţările, devine clar că ecologia de conştiinţă, precum şi ecologia vieţii umane - cele mai acute probleme de astăzi.
Probleme afecta interesele umanităţii ca un întreg, precum şi recunoaşterea de prioritate interes ecologic politice, economice şi militare răspunde la valori universale, adică valori mai mari de viaţă şi cultură. Ar trebui să fie formarea constiintei ecologice ca o formă independentă de conştiinţă socială, precum şi introducerea dimensiunii de mediu în toate celelalte forme de(Politic şi juridic constiinta, moralitate, arta, filozofie, etc)
Este o astfel de transformare profundă a conştiinţei fiind format pe reflexe de consum, credit, distrugerea, pentru noi baze fiind vizează înţelegerea, auto-administrării şi auto-dezvoltare?
În această privinţă, în primul rând, principala preocupare a sensibilizare ar trebui să se concentreze pe distrugerea stereotipurilor, neeconomică şi distructive forme de comportament uman, si se concentreaza pe construirea de modele noi de interacţiune între om şi natură.
O modalitate de a contribui la viitor este de a crea o nouă perspectivă, printr-o schimbare a constiintei de masa la nivel mondial, realizat de schimbările interne accelerată fiecare individ sanatos. Aceste modificări pot da o stare calitativ nouă de spirit, de gândire în stare proaspătă şi de speranţă.
Astfel, pentru a depăşi criza sistemică a omenirii de a fi o schimbare a societăţii la un nivel mai ridicat de dezvoltare, care începe cu transformarea conştiinţei de oameni specifice.

Sursă

ABONAȚI-VĂ
Vineri, 05 februarie 2010 9:40
Vizualizări: 9083

Citiţi de asemenea

Haideți să ne amintim programa școlară, să zicem, de literatură. Și să începem, de exemplu, cu clasicii. Ce studiem la ș...
93
La Detail Garage oferim o gamă completă de servicii de detailing auto, pentru ca mașina dvs. să arate mereu ca nouă și s...
224
Deși toamna este în plină desfășurare, la XOstudio FLOWERS am început deja să ne pregătim pentru magia sărbătorilor de i...
347
Astăzi dorim să vă prezentăm o băutură naturală de casă, care este excelentă pentru organismul dumneavoastră. Dacă beți ...
445