ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pătlagina - planta care vă va ajuta să scăpați de multe boli


Pătlagina este una dintre plantele medicinale antice. Ea era cunoscută chiar și în China, Grecia antică și Roma, această plantă era foarte apreciată de medicii persani și arabi.

În medicina populară și oficială, se folosesc frunzele de pătlagină (Plantago major). Preparatele din pătlagină au proprietăți regenerare, de vindecare a rănilor, hemostatice.

Gastrită, enterită, colită și ulcere gastrice:

Peste 2 linguri de pătlagină se toarnă 500 ml de apă clocotită, se menține la foc mic 5-10 minute. Se infuzează o jumătate de oră. Beți 1/3 cană de 3 ori pe zi pînă la îmbunătățirea stării de sănătate.

Tuse, răgușeală, răceală:

Peste 1 linguriță de frunze se toarnă 1 cană de apă clocotită, se infuzează 20-30 de minute, se bea în timpul zilei.În răni care se vindecă greu, tăieturi:

Frunzele uscate se măcină praf cu 2-3 picături de ulei vegetal și se amestecă cu vaselină 1:9. Se aplică pe rană pînă se vindecă.

Stomatită, parodontoză:

Peste 1 lingură de frunze se toarnă 1 pahar de apă clocotită, se infuzează, se strecoară.

Pentru prevenirea aterosclerozei, întărirea pereților vaselor sangvine:

Peste 1 lingură de frunze se toarnă 1 pahar de apă clocotită, se infuzează 20-30 de minute, se bea în timpul zilei. Cursul - o lună.

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 16 iunie 2021 11:00
Vizualizări: 805

Citiţi de asemenea

Ești sigur că vei primi ajutor la timp? Dezastrele climatice au loc din ce în ce mai des, dar nimănui nu-i pasă de oamen...
163
  Agricultura arabilă în zilele noastre cedează agriculturii organice. Dar problema constă în faptul că sunt f...
9302
Orașul Strășeni este unul din municipiile din țară care se confruntă cu lipsa unei stații de epurare.Potrivit Fundației ...
326
Uneori, în loc de îngrășăminte și pesticide, puteți folosi cele mai obișnuite produse, cum ar fi sarea, zahărul, ustur...
9989