ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pătlagina - planta care vă va ajuta să scăpați de multe boli


Pătlagina este una dintre plantele medicinale antice. Ea era cunoscută chiar și în China, Grecia antică și Roma, această plantă era foarte apreciată de medicii persani și arabi.

În medicina populară și oficială, se folosesc frunzele de pătlagină (Plantago major). Preparatele din pătlagină au proprietăți regenerare, de vindecare a rănilor, hemostatice.

Gastrită, enterită, colită și ulcere gastrice:

Peste 2 linguri de pătlagină se toarnă 500 ml de apă clocotită, se menține la foc mic 5-10 minute. Se infuzează o jumătate de oră. Beți 1/3 cană de 3 ori pe zi pînă la îmbunătățirea stării de sănătate.

Tuse, răgușeală, răceală:

Peste 1 linguriță de frunze se toarnă 1 cană de apă clocotită, se infuzează 20-30 de minute, se bea în timpul zilei.În răni care se vindecă greu, tăieturi:

Frunzele uscate se măcină praf cu 2-3 picături de ulei vegetal și se amestecă cu vaselină 1:9. Se aplică pe rană pînă se vindecă.

Stomatită, parodontoză:

Peste 1 lingură de frunze se toarnă 1 pahar de apă clocotită, se infuzează, se strecoară.

Pentru prevenirea aterosclerozei, întărirea pereților vaselor sangvine:

Peste 1 lingură de frunze se toarnă 1 pahar de apă clocotită, se infuzează 20-30 de minute, se bea în timpul zilei. Cursul - o lună.

Miercuri, 16 iunie 2021
Vizualizări: 622

Citiţi de asemenea

Evenimentele din ultimii doi ani nu numai că par suprarealiste, dar și se dezvoltă cu viteză amețitoare într-o direcție ...
63
Al doilea proiect, după "Hiturile moldovenești...", este realizat de DAAC Hermes în colaborare cu Constantin Moscovici.Î...
46
Vom împărtăși o rețetă care va înlătura durerea de genunchi pentru totdeauna!Genunchii noștri pot fi ușor afectați de ...
473
Amish au folosit acest remediu timp de mai mulți ani pentru a trata mai multe boli, precum și pentru a întări sistemul...
495