ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pătlagina - planta care vă va ajuta să scăpați de multe boli


Pătlagina este una dintre plantele medicinale antice. Ea era cunoscută chiar și în China, Grecia antică și Roma, această plantă era foarte apreciată de medicii persani și arabi.

În medicina populară și oficială, se folosesc frunzele de pătlagină (Plantago major). Preparatele din pătlagină au proprietăți regenerare, de vindecare a rănilor, hemostatice.

Gastrită, enterită, colită și ulcere gastrice:

Peste 2 linguri de pătlagină se toarnă 500 ml de apă clocotită, se menține la foc mic 5-10 minute. Se infuzează o jumătate de oră. Beți 1/3 cană de 3 ori pe zi pînă la îmbunătățirea stării de sănătate.

Tuse, răgușeală, răceală:

Peste 1 linguriță de frunze se toarnă 1 cană de apă clocotită, se infuzează 20-30 de minute, se bea în timpul zilei.În răni care se vindecă greu, tăieturi:

Frunzele uscate se măcină praf cu 2-3 picături de ulei vegetal și se amestecă cu vaselină 1:9. Se aplică pe rană pînă se vindecă.

Stomatită, parodontoză:

Peste 1 lingură de frunze se toarnă 1 pahar de apă clocotită, se infuzează, se strecoară.

Pentru prevenirea aterosclerozei, întărirea pereților vaselor sangvine:

Peste 1 lingură de frunze se toarnă 1 pahar de apă clocotită, se infuzează 20-30 de minute, se bea în timpul zilei. Cursul - o lună.

Miercuri, 16 iunie 2021
Vizualizări: 485

Citiţi de asemenea

Sănătatea feminină depinde în cel mai direct mod de starea florei vaginale. Acest ecosistem la scară mică funcționează p...
45
Cufundați-vă în atmosfera Scandinaviei: ceață groasă frecventă, bolovani uriași de mușchi gri, care arată ca niște troli...
113
În tribul Himba Namibia din sudul Africii, data nașterii unui copil este fixă nu în momentul sosirii sale pe lume, și nu...
77
Peșterile cu  viermi luminoși sînt împrăștiate peste tot în lume.Cerul de noapte sub pămînt este uimitor, datorită ...
80