ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Pătlagina - planta care vă va ajuta să scăpați de multe boli


Pătlagina este una dintre plantele medicinale antice. Ea era cunoscută chiar și în China, Grecia antică și Roma, această plantă era foarte apreciată de medicii persani și arabi.

În medicina populară și oficială, se folosesc frunzele de pătlagină (Plantago major). Preparatele din pătlagină au proprietăți regenerare, de vindecare a rănilor, hemostatice.

Gastrită, enterită, colită și ulcere gastrice:

Peste 2 linguri de pătlagină se toarnă 500 ml de apă clocotită, se menține la foc mic 5-10 minute. Se infuzează o jumătate de oră. Beți 1/3 cană de 3 ori pe zi pînă la îmbunătățirea stării de sănătate.

Tuse, răgușeală, răceală:

Peste 1 linguriță de frunze se toarnă 1 cană de apă clocotită, se infuzează 20-30 de minute, se bea în timpul zilei.În răni care se vindecă greu, tăieturi:

Frunzele uscate se măcină praf cu 2-3 picături de ulei vegetal și se amestecă cu vaselină 1:9. Se aplică pe rană pînă se vindecă.

Stomatită, parodontoză:

Peste 1 lingură de frunze se toarnă 1 pahar de apă clocotită, se infuzează, se strecoară.

Pentru prevenirea aterosclerozei, întărirea pereților vaselor sangvine:

Peste 1 lingură de frunze se toarnă 1 pahar de apă clocotită, se infuzează 20-30 de minute, se bea în timpul zilei. Cursul - o lună.

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 16 iunie 2021 11:00
Vizualizări: 1031

Citiţi de asemenea

Puteți să o încercați în caz de angină, precum și să o beți doar pentru prefilaxie...Pentru a prepara tinctura de ghim...
95
Copacii de măslin de 6.000 de ani din Bhopal, Liban, sînt cei mai vechi măslini din lume...
87
Viorica Cosmetic s-a alaturat campaniei naționale de prevenire a cancerului de col uterin “Păstrează sănătatea. Fă testu...
204
Unguentul "Steluța" este unul dintre cele mai cunoscute unguente. A devenit vestit datorită eficacității sale în trata...
801